Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαρέλαση 25ης Μαρτίου: Θα γεμίσει μαχητικά αεροσκάφη όλος ο ελληνικός εναέριος χώρος!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Θα γεμίσει μαχητικά αεροσκάφη όλος ο ελληνικός εναέριος χώρος!

Οι αρμόδιοι το είχαν αφήσει να διαφανεί: αυτή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν θα είναι σαν καμία προηγούμενη.

Κι αυτό όχι μόνον εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των απαραίτητων μέτρων που επιβάλλει, όπως η απουσία κοινού. Ούτε μόνον γιατί θα παρίστανται ξένοι ηγέτες, τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση κατά του Τουρκικού ζυγού. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκονται, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Αλλά γιατί ο αττικός ουρανός, κι όχι μόνον, κατά την παρέλαση θα γεμίσει με γαλλικά Rafale, αμερικανικά F-16, ελληνικά F-16 και Mirage.

Μέχρι κι ένα γιγαντιαίο αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-35 που σταθμεύει στη Σούδα θα κάνει αισθητή την παρουσία του.

Επιπλέον Αμερικανικά, Ρωσικά, Γαλλικά και Βρετανικά πολεμικά σκάφη θα δώσουν σε ελληνικά λιμάνια. «Τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου», γράφει χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αυτό που θα γίνει ανήμερα την 25η Μαρτίου σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει. Και μάλιστα δεν έχει ξαναγίνει σε περίοδο πανδημίας. Γιατί εάν κάποιος παρακολουθεί τις δοκιμές παρέλασης που γίνονται τούτες τις ημέρες στον Αυλώνα σίγουρα θα εντυπωσιαστεί. Στις παρελάσεις, βλέπετε, προβλέπονται και δοκιμαστικά, για να είναι όλα τέλεια. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι την ημέρα εκείνη, κορονοϊού επιτρέποντος, ο ελληνικός ουρανός θα γεμίσει με πολεμικά αεροπλάνα. Δεν θα είναι μόνον τα αμερικανικά F-16 μαζί με τα γαλλικά Rafale και τα ελληνικά F-16 και Mirage που θα περάσουν πάνω από την παρέλαση. Eίναι και το αμερικανικό γιγαντιαίο αεροπλάνο KC-35 εναέριου ανεφοδιασμού που σταθμεύει στη Σούδα. Θα τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Αμερικανικό, Ρωσικό, Γαλλικό και Βρετανικό πολεμικό

Την ίδια ώρα όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις. Και στη θάλασσα θα πείτε; Πολεμικά πλοία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών θα δέσουν σε ελληνικά λιμάνια. Δεν γνωρίζω εάν το αμερικανικό πολεμικό θα δέσει δίπλα από το ρωσικό (που εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ελληνικό λιμάνι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο), αλλά τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Οι 15 ιππείς των Τεθωρακισμένων

Για πρώτη φορά θα παρελάσουν και ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους».

Πηγή: tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ