Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝοσοκομείο Καλαμάτας: Εξετάζουν τη δημιουργία και νέας κλινικής Covid

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εξετάζουν τη δημιουργία και νέας κλινικής Covid

Κοντά στα όριά του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στην κλινική Covid νοσηλεύονται 30 άτομα (με ανώτατο όριο τα 35) και στη ΜΕΘ Covid, 3.

“Αν συνεχίσουμε έτσι, αν έχουμε τους ρυθμούς της προηγούμενης εβδομάδας, θα πάμε σε επόμενο σενάριο. Θα χρειαστούμε νέα κλινική Covid και θα μειώσουμε άλλες κλινικές” τόνισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Η διοικήτρια επεσήμανε ότι “τώρα έχει πέσει ο μέσος όρος των νοσηλευομένων με κορονοϊό, είναι και πιο νέοι. Δεν υπάρχει διάκριση ηλικιών, και οι πιο νέοι βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε δύσκολη κατάσταση στην κλινική. Όπως συμβαίνει με τους ηλικιωμένους και με αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.

Η κ. Αλειφέρη εξέφρασε την ευχή “αυτή η κατάσταση να μη συνεχιστεί, να μην έχουμε 7 εισαγωγές την ημέρα. Γιατί ένα άτομο με κορονοϊό, χωρίς προβλήματα, θέλει 2 εβδομάδες για να πάρει εξιτήριο”. Και σημείωσε την ελπίδα της “να μην πάμε στο επόμενο σενάριο”.

Ακόμα, όσον αφορά τους ασθενείς Covid που παραμένουν στο σπίτι τους, παρατήρησε ότι πρέπει να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους γιατρούς για την πορεία της ανάρρωσής τους. Κυρίως να ακολουθούν τις οδηγίες τους, για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή τους και χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, μας ενημέρωσε ότι κάποιοι χρειάζεται να επισκεφθούν το νοσοκομείο, ώστε οι γιατροί να εκτιμήσουν από κοντά την κατάστασή τους.

Οσον αφορά την πορεία του εμβολιασμού, η διοικήτρια μας είπε ότι στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συνεχίζεται ο εμβολιασμός για τα άτομα 75 ετών και άνω. Που κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, και για το λόγο αυτό έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ακυρώσεις.

Για τις περιπτώσεις των ακυρώσεων, ανέφερε ότι αρχικά οι αντικαταστάτες ήταν ένστολοι και υγειονομικοί. Αλλά το τελευταίο διάστημα η αντικατάσταση έχει περιοριστεί στους δεύτερους, κυρίως στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Όπου η λίστα των ατόμων είναι μεγάλη, καθώς στο αρχικό στάδιο των εμβολιασμών υπήρχε επιφυλακτικότητα και άρνηση.

Για την περίπτωση να εμβολιάζονται, παράτυπα, άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ή ομάδες προτεραιότητας, η κ. Αλειφέρη δήλωσε ότι “αυτό δεν μπορεί να γίνει. Γιατί το σύστημα ξεκλειδώνει συγκεκριμένα ΑΜΚΑ και απορρίπτει ΑΜΚΑ που δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας”.

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ