Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαγώνη: Μετά από 10 ημέρες η σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων

Παγώνη: Μετά από 10 ημέρες η σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε την Καθαρά Δευτέρα ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε την Καθαρά Δευτέρα ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των νοσηλευομένων με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Η κυρία Παγώνη σημείωσε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, ενώ είπε πως «αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες».

«Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργή, μετά από 10 ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Σκάι.
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει ενδεχόμενο να ξεπεραστεί εκ νέου ο αριθμός των 600 διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, η Ματίνα Παγώνη απάντησε πως «αυτό δεν είναι ούτε πιθανό αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εν τέλει διασωλήνωση».

Σε ό,τι αφορά τα λάθη που γίνονται από πλευράς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είπε ότι «καθώς ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να παλέψει με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων. Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε».

πηγη: lawandorder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ