Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕφυγε από Καλαμάτα το πλοίο με τα βοοειδή: Αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Εφυγε από Καλαμάτα το πλοίο με τα βοοειδή: Αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Ρότα για την Καρθαγένη της Ισπανίας έβαλε από χθες το πρωί το φορτηγό πλοίο “Elbeik”, σημαίας Τόγκο, που απέπλευσε από τα ανοιχτά του λιμανιού της Καλαμάτας μεταφέροντας 1.789 βοοειδή, ύποπτα ότι πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας τροφοανεφοδιασμού, με 57 τόνους ζωοτροφών και νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα για το πλήρωμα, που εποπτεύθηκε από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.

Πάντως συνεχίζονται οι αντιδράσεις διεθνών φιλοζωικών ομάδων για τις συνθήκες μεταφοράς των ζώων και για το γεγονός ότι δεν έγινε πλήρης κτηνιατρικός έλεγχος στα ζώα, που βρίσκονται εν πλω περίπου 3 μήνες, παρά μόνο εποπτεύθηκε η διαδικασία του τροφοανεφοδιασμού.

Μιλώντας στην “Ε” η ιατρός και επικεφαλής του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να καταργήσει τις εξαγωγές ζωντανών ζώων. Κάθε χρόνο χιλιάδες ζώα ταλαιπωρούνται σε πολυήμερα ταξίδια διά της θαλάσσης, χωρίς κανένας νόμος να τα προστατεύει. Μάλιστα η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει τον χρόνο παραμονής των ζώων αυτών στα πλοία ως “χρόνο ανάπαυλας”. Οι άθλιες συνθήκες κατά τις μεταφορές και τα πρόσφατα ναυάγια με τα χιλιάδες θύματα από αιγοπρόβατα και βοοειδή θα έπρεπε να αρκούν για να έχουμε ήδη απαγορεύσει το live export. Η πραγματικότητα που βιώνουν τα ζώα που βρίσκονται εδώ και περίπου τρεις μήνες στο πλοίο “Elbeik” θα γίνει η αφορμή για να τα καταφέρουμε!».

Η φωτογραφία είναι από τις 7 Μαρτίου 2021 και έχει παραχωρηθεί από το Animal Welfare Foundation μέσω του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ