Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔημήτρης Κουφοντίνας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του - Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του – Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Δύσκολες ώρες για τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας και πλέον είναι αντιμέτωπος και με νεφρική ανεπάρκεια. Δύσκολες οι επόμενες ώρες. 

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό

Για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο η δικηγόρος του καταδικασθέντα τρομοκράτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, δηλώνοντας ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον κ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής. Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής».

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κούρτοβικ «η Πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό. Αυτόχειρας είναι, μόνος του τα κάνει, δεν ενδιαφέρει την πολιτεία αν κάποιος πεθαίνει γιατί διαμαρτύρεται για τη μη εφαρμογή νόμου».

Πρόσθεσε δε ότι η απεργία πείνας είναι δικαίωμα που παρέχεται στον κρατούμενο από τον σωφρονιστικό κώδικα και ότι ο κρατούμενος είναι στα χέρια του κράτους. «Και το μόνο μέσο που έχει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του είναι αυτό».

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια απαντούν ως αναρμόδια στην προσβολή της απόφασης της μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Δομοκό.

«Το δικαστήριο μας λέει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την απόφαση της κ. Νικολάου και μας λέει ότι είναι αναρμόδιο. Πήγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και μας λένε ότι είναι αναρμόδια. Στον Άρειο Πάγο πήγαμε και δήλωσε αναρμόδιος. Καταθέσαμε αίτηση μεταγωγής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αγνοούν. Έστειλαν δε έγγραφη απάντηση για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της σημερινής κρίσης του δικαστηρίου» είπε, συμπληρώνοντας ότι ολοι οι καταδικασμένοι για την 17 Νοέμβρη κρατούνται στον Κορυδαλλό.

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ