Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣεισμός στην Ελασσόνα: Ελικόπτερα του Στρατού επιχειρούν στην περιοχή παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελικόπτερα του Στρατού επιχειρούν στην περιοχή παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

Ο καταστροφικός σεισμός στην Ελασσόνα των 6 Ρίχτερ, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε υποδομές, σπίτια και εκκλησίες, είχε ως αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φλώρος θα βρεθεί στην σεισμόπληκτη περιοχή. Ενώ ακόμα αεροπορικά μέσα του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και άλλα τμήματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών βρίσκονται σε «συναγερμό».

Ειδικότερα, τρία ελικόπτερα τύπου UH-1H του Στρατού Ξηράς πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη σεισμόπληκτη περιοχή της Ελασσόνας. Προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. Όπως πληροφορείται το ΟnAlert στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Για να έχει εικόνα των ζημιών και της βοήθειας που απαιτείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης τα πεζοπόρα τμήματα «Δευκαλίων» του Στρατού Ξηράς για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Ενώ σε άμεση διαθεσιμότητα βρίσκονται , σκηνές, μηχανήματα και κινητά μαγειρεία αν απαιτηθούν από την Πολιτική Προστασία.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ