Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣεισμός 6 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα - Ταρακουνήθηκαν πολλές περιοχές

Σεισμός 6 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα – Ταρακουνήθηκαν πολλές περιοχές

Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτουαναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών. Αγωνία επικράτησε για λίγη ώρα μετά από την ισχυρή δόνηση, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας με αναπηρία, εγκλωβίστηκε στο σπίτι του όταν κατάρρευσε μέρος αυτού. Η γυναίκα του, ωστόσο, πρόλαβε να βγει από το χώρο και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα σωστικά συνεργεία, τα οποία κατάφεραν να ανασύρουν τον άνδρα –που βρίσκεται εν ζωή- από τα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές και σε άλλες παλιές κατοικίες αλλά και μια εκκλησία στο Μεσοχώρι.

Την ίδια ώρα, σε ένα σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο ήταν κλειστό, κατέρρευσε ένας τοίχος ενώ υπάρχουν και μικροζημιές και σε οικήματα στη Λάρισα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν υπάρχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές ούτε υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη και παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Προέρχεται από γνωστό ρήγμα»

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ 10 ΧΛΜ. ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ» ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δόνηση να υπολογίζεται στα 5 Ρίχτερ.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ