Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ ανανέωση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας

Η ανανέωση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει  η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας,  προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την άμεση ανανέωση και μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων των εργαζομένων «κοινωφελούς εργασίας».

Σε σχετικό τους αίτημα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής  Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας, αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαχάρως Φιγαλείας», ζητάμε τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση υπέρ της τετράμηνης παράτασης των συμβάσεων, των εργαζομένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Αυτή την περίοδο λήγει η σύμβαση των εργαζομένων του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» 2020 του ΟΑΕΔ στους Δήμους και στις Περιφέρειες που αφορά για 36.500 άτομα και μαζί αυτών των εργαζομένων που έχουν προσβληθεί στο Δήμο Ζαχάρως.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, όλο αυτό το διάστημα, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο.

Οι εργαζόμενοι μετά από 8 μήνες εργασίας στο πρόγραμμα πρόκειται να μείνουν άνεργοι, την ώρα που η ανεργία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που την επιτάχυνε, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Έχοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο μας ζητάμε την παράταση του κοινωφελούς προγράμματος τουλάχιστον για 4 μήνες.

Οι υπηρεσίες μας έχουν ανάγκη από προσωπικό με εργασιακή εμπειρία και δεν πρέπει να απογυμνωθούν εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις μεγάλες ελλείψεις. Για το λόγο αυτό οι συμβάσεις, μετά τη λήξη της τετράμηνης παράτασης, πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Είναι ανάγκη να καταργηθούν οι αντεργατικές διατάξεις που ανακυκλώνουν την ανεργία και έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις με οδηγίες της Ε.Ε, ώστε να αποφεύγονται οι 3 διαδοχικές συμβάσεις, που δίνουν δικαίωμα για μονιμοποίηση των υπαλλήλων σε αυτές τις υπηρεσίες». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ