Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓια την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Πηνειού και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Για την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Πηνειού και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Φώφη Γεννηματά

Στην επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Πηνειού και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην δευτερολογία της στην τηλεδιάσκεψη με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφερε:

«Ακούστηκε και ίσως ξενίζει κάποιους τι δουλειά έχουν τα πανεπιστήμια στην ανάπτυξη. Και όμως έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Τα Πανεπιστήμια θα μπορούσαν να γίνουν ισχυροί εκπαιδευτικοί πόλοι σε κάθε περιφέρεια. Και να συνδεθούν όχι μόνο με την αναπτυξιακή ταυτότητα της κάθε περιφέρειας. Αλλά και με τεχνολογικά ιδρύματα και βεβαίως με ερευνητικά κέντρα.  Έχει, λοιπόν, πάρα πολύ μεγάλη αξία να δούμε οργανωμένα αυτό το σχεδιασμό για κάθε περιοχή. Εκπαίδευση αγροτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι από τα θέματα που έχουμε στο σχέδιο μας. Για το ταμείο ανάκαμψης καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας στο δικό μας σχεδιασμό. Και φυσικά η εκπαίδευση των αγροτών βασική μας προτεραιότητα.

Για την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Πηνειού. Θα έλεγε ότι θα πρέπει πρώτο να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη του ΠΑΣΟΚ του 2010-2012. Για την υπογειοποίηση του δικτύου της Ηλείας. Ώστε να μην χύνεται το νερό στην θάλασσα όπως πολύ εύστοχα είπατε και εσείς. Κρατώντας θέματα της ενίσχυσης των μικρών δήμων και της σεισμικής θωράκισης των κτηρίων που τέθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Είναι θέματα που πρέπει να επεξεργαστούν με τους αρμόδιους τομείς του κόμματος και θα επανέλθουμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να τα συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος.

Πολύ μεγάλη σημασία έχουμε δώσει στους τοπικούς πόλους ανάπτυξης είτε είναι βιοτεχνικά πάρκα είτε είναι βιομηχανικά πάρκα. Που έχουν στόχο να ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Κι να δημιουργήσουν στις συγκεκριμένες δομές και τις αντίστοιχες εξαγωγικές δομές. Έτσι ώστε να δώσουμε μεγάλη ώθηση στην εξαγωγή των παραγομένων προϊόντων. Αλλά και να βοηθήσουμε στη δημιουργία δικτύων. Έτσι ώστε να ενισχυθούν στην πράξη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μην εξαγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Έτσι όπως σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, ένα πολύ μεγάλο ξεκαθάρισμα, εντός εισαγωγικών γιατί δεν είναι ξεκαθάρισμα, θα έλεγα ότι είναι προγραφές επιχειρήσεων στον κλάδο των μικρομεσαίων. Με φορολογικά κίνητρα οι δικές μας οι προτάσεις, όπως είπα πριν δίκτυο εξαγωγών προϊόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ