Έρχονται νέα μέτρα σε Πάτρα και Αθήνα: Πρόταση για περιορισμό μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

497

Μέχρι και χθες, δεύτερη ημέρα κατά την οποία τα κρούσματα «σκαρφάλωσαν» στα 1200 (συν – πλην), οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρατηρείται να έχουν μεν αυξητική τάση αλλά δεν πιέζουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, κάτι που θα σταθμιστεί στην τελική απόφαση για ένα πιο σκληρό lockdown ή άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων, τότε φέρεται να προκρίνεται  το «μοντέλο Πάτρας». Δηλαδή, απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, αντί για τις 9 το βράδυ, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε αυτή την περίπτωση το click away θα λειτουργεί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ αμφίβολο είναι αν θα συνεχιστούν οι αγορές με τη μέθοδο του click in shop. Σε αυτό το σενάριο δεν θα μείνουν ανοιχτά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ.

Στην περίπτωση που τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο», όπως ξεκαθαρίζουν  κυβερνητικές πηγές στο newsit.gr, η απόφαση θα γείρει καθαρά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας δημοτικών –  νηπιαγωγείων και γυμνασίων. 

Σενάρια γενικευμένου lockdown
Πόσο πιθανό είναι να υπάρξει γενικό, αυστηρό απαγορευτικό για δύο ή και περισσότερες εβδομάδες, προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία;

Εφόσον υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όποτε και αν αυτό συμβεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη. «Το φαινόμενο μπορεί να είναι δραματικά δυναμικό» δήλωνε με έμφαση παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο τραπέζι στοχευμένα μέτρα

Η μεγάλη ανησυχία αφορά στην Αττική, στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση συζητείται ακόμη και η λήψη πιο αυστηρών μέτρων τοπικού χαρακτήρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει και η σκέψη για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

ΠΗΓΗ:THEBEST.GR