Οι ημερομηνίες για μετακινήσεις, εστίαση, γυμναστήρια, ΑΕΙ κι ο φόβος της μετάλλαξης

Μετά το άνοιγμα των σχολείων δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, αλλά και των πρακτορείων του ΟΠΑΠ που αναμένεται να ανοίξουν άμεσα, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν εκτενώς το θέμα των υπολοίπων δραστηριοτήτων. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους 32 ειδικούς να μελετήσουν με κάθε λεπτομέρεια τι μπορεί να ανοίξει στη χώρα, δίνοντας βεβαίως το απαραίτητο περιθώριο της μίας ή των δύο εβδομάδων από το κάθε άνοιγμα.

Τα κυβερνητικά στελέχη κρίνου ότι με αυτόν τον προσεκτικό τρόπο θα ελεγχθεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, δεδομένου ότι σήμερα με βάση τα στοιχεία είμαστε σε καλή πορεία. Βέβαια υπάρχουν και ειδικοί στην επιτροπή – λένε πηγές του ethnos.gr– που θεωρούν ότι οι τελευταίες κινήσεις έγιναν απότομα και είναι πιθανό να έχουμε άμεσα νέο ξέσπασμα κρουσμάτων. Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στους επιστήμονες ότι η χώρα θα κλείσει άμεσα δραστηριότητες που επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα.

Παρότι οικονομικά αυτό θα σήμαινε κατάρρευση για τις επιχειρήσεις, τα κυβερνητικά στελέχη δίνουν και σε αυτό το κύμα προτεραιότητα στο ζήτημα της Υγείας, υπογραμμίζουν υψηλόβαθμα στελέχη στο ethnos.gr.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες οι ειδικοί ανησυχούν και για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Εστω κι αν η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως οι μεταλλάξεις θα ελεγχθούν και καλύπτονται από το εμβόλιο, ο φόβος για άμεση διασπορά του μεταλλαγμένου ιού δεν έχει εκλείψει.

Οι ημερομηνίες

 Στο μεταξύ όμως οι 32 ειδικοί θα εξετάσουν βήμα βήμα το άνοιγμα των διαφόρων δραστηριοτήτων στην περίπτωση βέβαια που δεν υπάρχει ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα 

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ