Από σήμερα ξεκινούν τα SMS για εμβολιασμό

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κρέστενα, συνεχίζεται. Μέχρι το Σάββατο είχαν εμβολιαστεί 364 κατά της Covid-19 και σήμερα θα υπάρξει συνέχεια μέχρι να ολοκληρωθούν οι δόσεις, ενώ αναμένεται καινούργια παρτίδα εμβολίων.

Παράλληλα, από σήμερα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Από Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) και όλες δυνατότητες στα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους άνω των 85. Αυτοί που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα πάρουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει για το εμβολιαστικό κέντρο που είναι κοντά στην περιοχή τους και για μια προτεινόμενη ημερομηνία. Ή το αποδέχονται και απαντάνε “ναι”. Αν για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την μέρα του ραντεβού, πρέπει είτε να πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ ή στην άυλη συνταγογράφηση και να αλλάξουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο», εξήγησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, ο εμβολιασμούς θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Σε πρώτη φάση πρόκειται να εμβολιαστούν περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, ενώ όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των SMS 13034. Αν κάποιος που δεν ανήκει στην κατηγορία των άνω των 85 μπει στην πλατφόρμα ή πάει σε κάποιο φαρμακείο, τότε θα ενημερωθεί πως δεν έχει προτεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ