Καιρός – Δυτική Ελλάδα: Βροχές από την Παρασκευή σε Ηλεία, Αιγιάλεια, Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία

149

Όπως είχε αναφέρει το pelop.gr  από τη Δευτέρα, για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα αναμένονται διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων που θα αρχίσουν από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα υπάρχουν στο διάστημα αυτό και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Όπως είχε αναφέρει το pelop.gr  από τη Δευτέρα, αναμένονται διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων που θα αρχίσουν από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα υπάρχουν στο διάστημα αυτό και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος αναλύει τα σημερινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία για τη Δυτική Ελλάδα:

Στην Αχαΐα, ξεκινώντας από την Αιγιάλεια, από την Παρασκευή από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα θα ρίξει 10-15 χιλιοστά βροχής και τοπικά ακόμα και 20. Το Σάββατο δεν αναμένονται βροχές και οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί. Την Κυριακή θα υπάρξει συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και 5-7 χιλιοστά βροχής, δηλαδή ψιλόβροχο. Ωστόσο τη Δευτέρα, με την αλλαγή της ημέρας νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι αναμένονται 10-20 χιλιοστά βροχής.

Εστιάζοντας στην Πάτρα, η πόλη θα δεχθεί τριπλό κύμα βροχοπτώσεων αλλά θα έχει και διαστήματα ηλιοφάνειας. Την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται 20-25 χιλιοστά βροχής και τοπικά ακόμα και 30 χιλιοστά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-4 Μποφόρ. Το Σάββατο έως το μεσημέρι είναι πιθανά τα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά με νοτιοδυτικούς ανέμους 4-5 Μποφόρ. Από το απόγευμα του Σαββάτου θα έχουμε συνολικό ύψος βροχής 15-20 χιλιοστά με πιο έντονα φαινόμενα στην πλευρά του Ρίου. Την Κυριακή θα υπάρχει εναλλαγή αραιής συννεφιάς με διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς βροχή. Ωστόσο από αργά το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα το πρωί, προβλέπονται βροχές 10-15 χιλιοστών αλλά από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην Αιτωλοακαρνανία, από την Παρασκευή μετά το μεσημέρι μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, εντός 24ώρου το συνολικό ύψος βροχόπτωσης θα είναι 35-45 χιλιοστά και τοπικά στα 55. Την Κυριακή θα υπάρχει ηλιοφάνεια και αργά το βράδυ προς Δευτέρα μέχρι το πρωί θα βρέξει ξανά 20-25 χιλιοστά.

Στην Ηλεία, την Παρασκευή μετά το μεσημέρι μέχρι τις μεσονύκτιες ώρες, 30-40 χιλιοστά βροχής. Το Σάββατο θα εξασθενίσουν οι βροχοπτώσεις 5-7 χιλιοστά και την Κυριακή τις βραδινές ώρες μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι το συνολικό ύψος βροχής θα φτάσει 10-15 χιλιοστά.

Από την Τρίτη, επιστρέφουν οι βόρειοι άνεμοι και θα βελτιωθεί ο καιρός. Αλλά το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων.

pelop.gr