Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Αμφιβολίες για το «θαύμα» της Παναγίας στην Ανθούπολη – Τι υποστηρίζει...

Πάτρα: Αμφιβολίες για το «θαύμα» της Παναγίας στην Ανθούπολη – Τι υποστηρίζει η Ιερά Μητρόπολη

Τι εκτιμούν κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών για το συμβάν με την Εικόνα της Παναγίας σε εκκλησία, στην Ανθούπολη.

Μία διαφορετική άποψη στο γεγονός που απασχόλησε τους πιστούς στον ναό του Τιμίου Σταυρού Ανθούπολης δίνουν κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Οπως είπαν, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», για να πιστοποιηθεί ότι υπήρξε «θαύμα» θα πρέπει να γίνει κάτι κατ’ επανάληψη, ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν τίθεται ζήτημα… υγρασίας στην εικόνα, όπως συχνά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν μπορούμε ακόμη να το θεωρήσουμε θαύμα» δήλωσε στην «Π» άνθρωπος στο περιβάλλον της Ι.Μ.

Από την άλλη πλευρά, μαρτυρίες πιστών, που βρίσκονταν εκεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, έκαναν λόγο για ένα φαινόμενο που μόνο σε «θαύμα» παραπέμπει. Οπως μαρτυρούν, σε μία αγρυπνία ο ιερέας παρατήρησε στο εσωτερικό τμήμα του κουβουκλίου της εικόνας της Παναγίας (πίσω από το τζάμι) την ύπαρξη κάποιου υγρού.

Επειδή το υγρό αυτό συνέχισε να υπάρχει (το φαινόμενο συνεχίστηκε συνολικά για περίπου 15 ημέρες), κλήθηκε συνεργείο το οποίο μετακίνησε τη μεγάλη και βαριά κατασκευή μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί η εικόνα και άνοιξε το πίσω μέρος της, για να έρθουν σε άμεση επαφή με την εικόνα, ώστε να δουν τί ακριβώς συνέβαινε.

Παρουσία ιερέως και λαϊκών, διαπίστωσαν ότι όντως υπήρχε ένα υγρό το οποίο ήταν κάποιο είδος μύρου, καθώς ευωδίαζε και είχε ελαιώδη υφή. Το υγρό είχε νοτίσει και την εικόνα, η οποία θα πρέπει να τονισθεί πως έχει αγιογραφηθεί πάνω σε ύφασμα. Το υγρό μαζεύτηκε προσεκτικά με βαμβάκια και μοιράστηκε στους πιστούς προς ευλογία.

Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας ευρέθη στα Ιεροσόλυμα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από τη μοναχή που διακονεί σήμερα το μικρό αυτό μοναστήρι και είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και τεχνοτροπίας.

Οι πιστοί ήσαν φανερά συγκινημένοι από το γεγονός και προσευχήθηκαν, ευχαριστώντας την Παναγία για το θαύμα της.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ