Καρδιολογικές Κλινικές «Αγίου Ανδρέα» και Αγρινίου: Αρρυθμίες προκαλεί μετακίνηση γιατρού

186

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στην «Π» ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση

Αναταραχές και αρρυθμίες επικρατούν στις νοσοκομειακές κοινότητες του «Αγίου Ανδρέα» και του νοσοκομείου Αγρινίου και ειδικότερα στις Καρδιολογικές Κλινικές.

Αιτία είναι η πληροφορία ότι μετακινείται από το νοσοκομείο Αγρινίου ο μοναδικός διευθυντής που υπηρετεί στην Καρδιολογική Κλινική, στο νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα συντονιστή διευθυντή. Κι αυτό θα συμβεί τη στιγμή που η θέση αυτή στον «Αγιο Ανδρέα» είναι ήδη κατειλημμένη, ενώ παράλληλα έχει άλλους τέσσερις διευθυντές.

Η εν λόγω μετακίνηση έχει δύο προβληματικές ρίζες. Η μία έχει να κάνει με το νοσοκομείο Αγρινίου, όπου ως γνωστόν υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης. Δεν είναι λίγα τα ρεπορτάζ που αναδεικνύουν την προβληματική αυτή κατάσταση, η οποία επί της ουσίας αφήνει ακάλυπτους τους ασθενείς της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, δεδομένων των συνθηκών, θα περίμενε κανείς να ενισχυθεί το περιφερειακό νοσοκομείο και όχι να αποδυναμωθεί περαιτέρω με τη μετακίνηση του μοναδικού διευθυντή και άρτια εκπαιδευμένου καρδιολόγου που διαθέτει στην Πάτρα.

Η δεύτερη ρίζα ακουμπάει στον «Αγιο Ανδρέα». Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μία υπερσυγκέντρωση διευθυντών Καρδιολογίας. Οι ανάγκες για προσλήψεις αφορούν καρδιολόγους με μικρότερο βαθμό, όπως επιμελητών Β’. Κι αυτό διότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των περιστατικών που αντιμετωπίζει καθημερινά, στο πλαίσιο και της ανάπτυξης νέων τμημάτων της Καρδιολογικής κλινικής.

Οι υπηρετούντες διευθυντές στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» είναι ήδη πολλοί και με την εργασία τους έχουν αναβαθμίσει την κλινική σε πολλά επίπεδα και έχουν προσδώσει μία συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της κλινικής και των διαφόρων τμημάτων και εργαστηρίων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα καταγράφουν βελτίωση του χρόνου νοσηλείας εντός των προβλεπόμενων ορίων, εξοικονόμηση πόρων και συνεχώς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Νοσοκομείων της Περιφέρειας και των ασθενών στα επεμβατικά τμήματα που λειτουργούν με υψηλές προδιαγραφές.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στην καρδιολογική κοινότητα του «Αγίου Ανδρέα», η οποία μάλιστα πιστεύει ότι η προκήρυξη της θέσης του συντονιστή διευθυντή είναι φωτογραφική.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι από τους διευθυντές συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησής τους σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι πραγματικές ανάγκες που έχει σήμερα η Κλινική.

https://pelop.gr/