Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: ΑμεΑ με αμαξίδιο «εγκλωβισμένη» επί διώρο σε εκλογικό τμήμα

Πάτρα: ΑμεΑ με αμαξίδιο «εγκλωβισμένη» επί διώρο σε εκλογικό τμήμα

Απίστευτη ταλαιπωρία για Πατρινή καθηγήτρια, ανήμερα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 κατά τη μετάβασή της στο εκλογικό τμήμα, στο 12ο Γυμνάσιο της πόλης.

Συνέβη και αυτό την Κυριακή των εκλογών στην Πάτρα: Γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο ψήφισε στο… προαύλιο του 12ου Γυμνασίου (Γοργοποτάμου και Παπαναστασίου), αφού η πρόσβαση για ΑμεΑ ήταν αποκλεισμένη!

Το λουκέτο στην πόρτα της εισόδου του σχολείου επί της οδού Ιουλιανού, όπου και βρίσκεται η ράμπα για τα ΑμεΑ, ήταν φραγμένο με ξυλάκια και κόλλα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να περιμένει μάταια επί δύο ώρες για να ελευθερωθεί η πρόσβαση. Πλην όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι αναγκάστηκε να ψηφίσει στο προαύλιο με την συνδρομή της δικαστικής αντιπροσώπου.

Η ίδια, η οποία είναι και εκπαιδευτικός που υπηρετεί επί 17 συναπτά έτη στο συγκεκριμένο σχολείο, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δεν έκρυψε τη θλίψη της: «Ενιωσα πολίτης κατωτέρας κατηγορίας. Δεν μπορούσα να μπω μέσα! Δεν είχε φροντίσει ο Δήμος να είναι ελεύθερες οι προσβάσεις για τα ΑμεΑ. Ενιωσα πικρία και αγανάκτηση.

Δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την είσοδο των ΑΜΕΑ, καθώς κάποιοι θεώρησαν σωστό ή αστείο να έχουν τοποθετήσει ξυλάκια και κόλλα στο λουκέτο της εισόδου.

Ο υπεύθυνος φορέας για τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών ήταν επίσης απών, όπως και η ανθρωπιά. Ψήφισα τελικά στο προαύλιο, χωρίς να έχω τη μυστικότητα της διαδικασίας κατοχυρωμένη, καθώς όλοι άκουσαν και είδαν τι ψήφισα. Οφείλω να ευχαριστήσω την ευγενέστατη δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία κατανόησε το πρόβλημα.

Είμαι ΑΜΕΑ, όχι άτομο με ειδικές ικανότητες, όπως κάποιοι υποκριτικά υποστηρίζουν, αλλά πάνω απ’ όλα με ειδικές ανάγκες, όπως εκείνες της ανθρωπιάς, της κατανόησης και του σεβασμού από τον συνάνθρωπο
Κύριε δήμαρχε, τωρινέ ή μελλοντικέ, συγχαρητήρια. Γιατί πρέπει να ψηφίσω;».

Ας σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει μαθητής με αναπηρικό αμαξίδιο, οπότε μένει να δούμε εάν σήμερα, που τα μαθήματα επαναρχίζουν, θα είναι εφικτή η πρόσβασή του…

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ