Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣτην Πάτρα 3.000 ραντεβού για ταυτότητες – Εξυπηρετούνται 65-80 άτομα ημερησίως

Στην Πάτρα 3.000 ραντεβού για ταυτότητες – Εξυπηρετούνται 65-80 άτομα ημερησίως

Εξαφανίστηκαν οι «ουρές» και η γενικότερη αναστάτωση στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού

Πέρασε από χίλια κύματα ο όγκος των πολιτών που συνέρρεαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού για την έκδοση παλιάς ταυτότητας, αλλά πλέον είναι ομαλοποιημένη η κατάσταση.

Από την ώρα, όμως, που η έκδοση γίνεται με προσδιορισμένα ραντεβού εξαφανίσθηκαν οι «ουρές» και η γενικότερη αναστάτωση στην είσοδο του κτιρίου. Με βάση τα στοιχεία του αρμόδιου γραφείου της τοπικής ΕΛΑΣ, τον Αύγουστο ανανεώθηκαν 1.530 παλιές ταυτότητες, ενώ εκτιμάται ο ίδιος περίπου θα είναι ο αριθμός μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, που λήγει η συγκεκριμένη διαδικασία, με βάση φυσικά τα ραντεβού που ήδη έχουν δοθεί.

Συνολικά, δηλαδή, οι «καχύποπτοι» Πατρινοί που έσπευσαν ή σπεύδουν να προλάβουν την ανανέωση της παλιάς ταυτότητάς τους θ’ ανέλθουν σε 3.000 άτομα. Ενας αριθμός που ίσως αυξηθεί κατά τι, αν δοθεί κι άλλη ολιγοήμερη παράταση στις 25 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, τις τελευταίες μέρες, ραντεβού από το τμήμα ταυτοτήτων ζητούν 2–3 άτομα ημερησίως. Πρόκειται για συνδημότες που δεν αναφέρουν αν επιθυμούν ανανέωση της παλιάς ή έκδοση νέας ταυτότητας. Τέλος, υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός προσερχομένων που εκδίδει ταυτότητα για να ταξιδέψει στο εξωτερικό ή για κάποιον άλλο έκτακτο λόγο. Ας σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία ομαλοποιήθηκε μόλις προκρίθηκε η ιδέα των ραντεβού και ενισχύθηκε το γραφείο ταυτοτήτων με πρόσθετους αστυνομικούς υπαλλήλους που δύνανται να εξυπηρετούν καθημερινά από 65 έως 80 άτομα.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ