Πάτρα – Δολοφονία Μητροπούλου: Έγκλημα βγαλμένο από σενάριο ταινίας

257

Το στυγερό έγκλημα το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Ιουλίου, στο σπίτι του θύματος επί της οδού Μπουκαούρη 4, θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο!

Δράμα πολλαπλών ψυχολογικών διαστάσεων ή ο φερόμενος ως φονιάς της 55χρονης θείας του και ανιψιός της «τα είχε τετρακόσια» όταν διέπραττε σύμφωνα με την κατηγορία, το στυγερό έγκλημα το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Ιουλίου, στο σπίτι του θύματος επί της οδού Μπουκαούρη 4;

Το ερώτημα θα απαντηθεί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ωστόσο η δικογραφία της φρικιαστικής δολοφονίας προσφέρεται ήδη ως πρώτη ύλη για κινηματογραφικό σενάριο!

Ισχυρίζεται ο 35χρονος ανιψιός τις τελευταίες μέρες που κρατείται στην Ασφάλεια Πάτρας (έλαβε προθεσμία και θ’ απολογηθεί αύριο το πρωί στον Ανακριτή) ότι «έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα», όμως την ίδια στιγμή δεν κρύβεται ο εντυπωσιασμός των έμπειρων αξιωματικών για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέσθηκε η φονική επίθεση σε βάρος της θείας.

«Τέτοιο σχέδιο δεν υλοποιεί ένα θολωμένος άνθρωπος», είπε στην «Π» πολύπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας. Απλώς, δεν φανταζόταν ο φερόμενος φονιάς ότι οι ερευνητές της υπόθεσης γνώριζαν επακριβώς πώς είχε σκοτώσει τη μάνα του Άννα Μητροπούλου πριν από 7 χρόνια. Τα κτυπήματα στο κεφάλι σε βάρος της θείας του ήταν πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα εναντίον της μητέρας του! Μοιραίο μεν το λάθος του, αλλά όχι αρκετό για να συλληφθεί και να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του. Και θα είχε αποφύγει τον εντοπισμό και την σύλληψη, αν η Ασφάλεια δεν είχε την πρόνοια να ελέγξει και να διαπιστώσει ότι έφυγε μεταμφιεσμένος μετά τον φόνο από την πίσω πόρτα του σπιτιού!

Από κει και πέρα με θαυμαστή μεθοδικότητα οι ερευνητές της υπόθεσης, αξιοποιώντας το υλικό από δεκάδες κάμερες έως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, τον είδαν να μπαίνει σε λεωφορείο και να αποβιβάζεται στον Ισθμό. Από άλλες κάμερες εκεί, πάντα μεταμφιεσμένος και χρησιμοποιώντας ταξί, έφθασε στο Λουτράκι και συγκεκριμένα σ’ ένα τροχόσπιτο, όπου τον περίμενε η φίλη του. Τα υπόλοιπα μέχρι τη σύλληψή του υπάγονται στην αντίστροφη μέτρηση της ανατριχιαστικής υπόθεσης…

Μένει το ερώτημα: Για ποιο λόγο ο ανιψιός «έφαγε» σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά την μητέρα του και τη θεία του Νικολίτσα Μητροπούλου; Πολύ δε, περισσότερο γιατί στοχοποίησε τη γυναίκα, που του είχε αποδώσει στο δικαστήριο ελαφρυντικά για το φόνο της αδελφής της και μητέρας του;

Η απάντηση έχει ίσως την ρίζα της στην πώληση ενός σπιτιού του 35χρονου στα Καλάβρυτα. Φαίνεται ότι του είχαν τελειώσει τα χρήματα και είδε ως σανίδα σωτηρίας την 55χρονη. Αν εισέπραξε άρνηση, τότε εξηγείται το μένος της φονικής επίθεσης σε βάρος της θείας. Εδώ πάντως ισχύσει το «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…».

https://pelop.gr/