Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Τη Δευτέρα η κηδεία του Τρύφωνα Μαρλαφέκα – Υπηρέτησε τον ασθενή...

Πάτρα: Τη Δευτέρα η κηδεία του Τρύφωνα Μαρλαφέκα – Υπηρέτησε τον ασθενή με ήθος και συνέπεια

Η τοπική κοινωνία θα αποχαιρετίσει αύριο τον αγαπητό ακτινολόγο Τρύφωνα Δημ. Μαρλαφέκα που απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών.

Ενα εκλεκτό μέλος της ιατρικής κοινότητας θα αποχαιρετίσει σήμερα η τοπική κοινωνία πρόκειται για ιατρό ακτινολόγο, Τρύφωνα Δημ. Μαρλαφέκα που απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε, όχι μόνον τον ιατρικό κόσμο, αλλά και τους απλούς πολίτες που τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία με ήθος, συνέπεια και επιστημονικό επίπεδο για 45 ολόκληρα χρόνια. Διακρίνονταν για την ευγένεια του χαρακτήρα του, την ηρεμία του και την προσήλωσή του στην ιατρική επιστήμη και τον άνθρωπο.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Τρύφωνας Μαρλαφέκας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975, ενώ έλαβε τον τίτλο της Ακτινολογίας-Ραδιολογίας το έτος 1981.

Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών από τις 4/10/1977. Ασκησε από το 1982 και επί σειρά ετών το ελεύθερο επάγγελμα στο κέντρο της πόλης μας διατηρώντας ακτινολογικό εργαστήριο, ενώ υπήρξε και επιστημονικά υπεύθυνος ακτινολογικού τμήματος ιδιωτικής κλινικής. Ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είχε εκλεγεί επανειλημμένα ως αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ηταν παντρεμένος με την αγαπητή φιλόλογο Ευφροσύνη Παπαδοπούλου με την οποία είχαν δύο γιους. Τον Δημήτρη, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε ακτινολόγος μάλιστα εργάζονταν μαζί υπό την ίδια επαγγελματική στέγη. Ο έτερος γιος, Γιώργος είναι δικαστικός λειτουργός. Ο αγαπητός γιατρός της πόλης ευτύχησε να κρατήσει στην αγκαλιά του δύο εγγόνια τον Τρύφωνα και την Ευφροσύνη.

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου. Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων, τίμησε τον Ορκο του Ιπποκράτη, ενώ υπηρέτησε την επιστήμη του με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και προσήλωση στους ασθενείς του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον υιό του επίσης, συνάδελφο ακτινολόγο και μέλος του Συλλόγου μας Δημήτριο» δήλωσε στην «ΠτΚ» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου. Η διοίκηση του Συλλόγου εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα.

Η ΚΗΔΕΙΑ
Η κηδεία του Τρύφωνα Μαρλαφέκα θα τελεστεί αύριο και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ