Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑπό την Πάτρα στο Πήλιο με Super Puma για τεράστια χασισοφυτεία –...

Από την Πάτρα στο Πήλιο με Super Puma για τεράστια χασισοφυτεία – Οι λεπτομέρειες της μεγάλης επιχείρησης

Πενήντα «αίλουροι» της Ασφάλειας Πάτρας και των ΕΚΑΜ ξερίζωσαν τεράστια χασισοφυτεία. Οι συναρπαστικές λεπτομέρειες της «επιχείρησης»

Ακόμη ξεριζώνουν δενδρύλλια χασίς! Μια πολύμηνη προετοιμασία οδήγησε την Ασφάλεια Πάτρας σε μια ξεχωριστή επιτυχία σε απόκρημνη τοποθεσία του Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», πριν από 4 μήνες δόθηκε στην Ασφάλεια της Πάτρας πληροφορία που ανέφερε ότι καλλιεργείτο μεγάλη φυτεία χασίς σε «αθέατο» σημείο του βουνού της Μαγνησίας. Μυστικά, άνδρες της Ασφάλειας «σκαρφάλωσαν» στη δύσβατη ορεινή τοποθεσία σε ανύποπτο χρόνο και διαπίστωσαν ότι εκτεινόταν μπροστά τους ένα «δάσος» από δενδρύλλια χασίς.

Στις αρχές της εβδομάδας συντονίσθηκαν με κάθε μυστικότητα η Τοπική Ασφάλεια, τα ΕΚΑΜ της Αθήνας, η ΟΠΚΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, διέθεσε Super Puma, προκειμένου να συνδράμει στη γιγάντια «επιχείρηση»!

Από προχθές 50 αστυνομικοί έχουν ανέβει στο Πήλιο και άρχισαν το ξερίζωμα των πανύψηλων χασισόδενδρων και έως χθες το απόγευμα είχαν κάνει το μισό έργο τους. Συγκεκριμένα, ξερίζωσαν 1.500 δενδρύλλια της «φυτείας» και αναμένεται έως σήμερα να έχουν ξεριζωθεί άλλα τόσα!

Το πλήγμα σε βάρος των καλλιεργητών είναι τεράστιο. Σε 20 μέρες θα «έβγαινε» η παραγωγή τους και φυσικά θα θησαύριζαν! Τα δενδρύλλια είχαν «ωριμάσει» και μετά από ένα τελευταίο πότισμα θα γινόταν η εμπορία και διακίνηση του χασίς σε όλη την Ελλάδα.

Οι καλλιεργητές μέχρι χθες δεν είχαν εντοπισθεί. Η Ασφάλεια γνωρίζει ότι πρόκειται για 6-7 άτομα αλβανικής καταγωγής, που έπαιρναν μέτρα προφύλαξης και τον τελευταίο καιρό μάλλον πρέπει να είχαν υποψιασθεί ότι παρακολουθούνται. Επρεπε ωστόσο να ξεριζωθεί τώρα η «φυτεία», για να μην φθάσει το χασίς στη χρήση, αφού απέμεινε σχεδόν μόνο η περισυλλογή του…

Ωστόσο, οι έμπειροι αξιωματικοί δεν ανησυχούν όσον αφορά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Με νόημα ανώτερος αξιωματικός υπενθύμισε ότι «και στην υπόθεση της μεγάλης χασισοφυτείας της Ανδρίτσαινας δεν είχαμε συλλάβει τους δράστες μόλις ξεριζώσαμε τα 4.000 δενδρύλλια. Αργότερα, αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες μας, αποκαλύψαμε ποιοι είναι και τους παραδώσαμε στη Δικαιοσύνη».

Μόλις ολοκληρωθεί το ξερίζωμα όλων των χασισόδενδρων, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ