Γεωργία Ζιαζιά: Υπήρξε παράδειγμα μαχήτριας για τη ζωή

Η γιατρός Γεωργία Ζιαζιά ήταν κόρη του Κώστα Ζιαζιά και της Γιάννας Εικοσιδέκα. Ηταν αδελφή του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και παθολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Δημήτρη Ζιαζιά.

«Ευχόμαστε να σταματήσει αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος απέναντι στη νέα γενιά, στον ανθό της κοινωνίας».

Με αυτή την ευχή επέλεξε μέσα στη βαθιά της θλίψη η οικογένεια της ιατρού, Γεωργίας Ζιαζιά, να την αποχαιρετήσει. Απεβίωσε ηλικία 33 ετών αφού πρώτα δίδαξε με το πάθος της για ζωή και με τον τρόπο που αντιμετώπισε την ασθένειά της.

Η Γεωργία ήταν κόρη του Κώστα Ζιαζιά και της Γιάννας Εικοσιδέκα. Ηταν αδελφή του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και παθολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Δημήτρη Ζιαζιά.

Η Γεωργία μεγάλωσε στην Κανδήλα Αρκαδίας, μαθαίνοντας τα πρώτα της γράμματα στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Μετακόμισε αργότερα με την οικογένειά της στην Τρίπολη, όπου φοίτησε στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Λύκειο, περνώντας από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Πάτρας. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και το περιφερειακό ιατρείο Κάψια. Η αγάπη της για τα παιδιά και την επιστήμη οδήγησε στην επιλογή της Παιδιατρικής. Συνάμα η αγάπη της για τους παραδοσιακούς χορούς και τον πολιτισμό της Κρήτης, την έφερε στον Αγιο Νικόλαο, όπου ξεκίνησε το μερικό μέρος της ειδικότητας, το οποίο διέκοψε άδοξα λόγω της διάγνωσης του καρκίνου. Από εκεί ξεκινά ο δικός της αγώνας με αποτέλεσμα να αλλάξει ειδικότητα και να δηλώσει τη Δερματολογία. Εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες της στους καρκινοπαθείς ασθενείς στο Νοσοκομείο «Αγία Ελένη», δίνοντας παράλληλα τη μάχη κατά της ασθένειάς της.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Παραδειγματικός ο αγώνας της Γεωργίας με τον καρκίνο, παραδειγματικός και ο τρόπος με τον οποίο την αποχαιρετά η οικογένειά της. «Τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι δύσκολο να αποτυπωθούν σ’ αυτές τις στιγμές. Ισως είναι και περιττό. Σαν ελάχιστο φόρο μνήμης, σου το οφείλουμε όμως, Γεωργία μας.
Οταν άνοιγες τα φτερά σου, πάνω στο άνθος της ηλικίας σου, η μοίρα στα τσάκισε. Εσύ συνέχισες με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς ποτέ να ψάχνεις το γιατί. Χωρίς να ρωτάς “γιατί σε μένα”. Κοίταζες πάντα μπροστά με περηφάνια και περιφρόνηση στα μελλούμενα. Γιατί καλώς ή κακώς ήξερες και γνώριζες. Στάθηκες μέχρι τέλους όρθια και αντιμετώπισες αντρίκια έναν αντίπαλο πολύ δύσκολο. Οπως όλα τα δύσκολα στη ζωή σου. Πολλαπλά χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες, ατέλειωτες εξετάσεις. Το μοναδικό σου άγχος και μέλημα να μην λυγίσουν οι δικοί σου άνθρωποι στον δύσκολο αγώνα που είχαμε μπροστά μας. Μαζί σου. Στο πλάι σου. Αλλά και για το μετά…

Να συνεχίσουμε. Αστείρευτη δύναμη και κουράγιο. Την αντλούσες από την αγάπη σου για τη ζωή, τη φιλία, τον χορό, τη μουσική, τα ταξίδια».

ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η οικογένειά της, καταθέτοντας δημοσίως αυτό που αισθάνεται τη δύσκολη αυτή στιγμή, εύχεται να σταματήσει ο καρκίνος να στερεί τη ζωή σε νέους ανθρώπους. «Οπως έλεγε και ο Ηρόδοτος “στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετα στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους”. Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτός ο πόλεμος να σταματήσει. Να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Αλλοι νέοι άνθρωποι. Να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε για την παλιαρρώστια, την επάρατη νόσο. Τον καρκίνο. Να βρεθούν φάρμακα και θεραπείες. Να έχουν όλοι τη φροντίδα και τη στήριξη που τους αρμόζει.

Γεωργίτσα μας, η μνήμη σου δεν θα σβήσει. Γιατί έδωσες, με τον τρόπο σου, μαθήματα. Για το πώς να αγαπάμε τη ζωή, να μην την αφήνουμε να κυλάει χωρίς νόημα και σκοπό, να γευόμαστε κάθε καρπό που μας δίνει απλόχερα, να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα».

Το αποχαιρετιστήριο της οικογένειας κλείνει με ευχαριστίες προς όλους όσοι στάθηκαν στο πλάι της σε αυτό τον Γολγοθά. «Χωρίς τη βοήθειά σας, τη στήριξή σας και την αγάπη σας όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα».

Η ΚΗΔΕΙΑ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα και ώρα 4μ.μ. στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) στην Κανδήλα Αρκαδίας.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑ, αναφέρουν: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, στον πρόεδρο της Ενωσής μας Δημήτρη Ζιαζιά και στην οικογένεια του, για την πρόωρη απώλεια της αδερφής του και συνάδελφού μας Γεωργίας Ζιαζιά, η οποία το τελευταίο διάστημα έδινε με θάρρος και αξιοπρέπεια τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, αντί στεφάνων θα διατεθεί ποσό από την ΕΙΝΑ για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου Κανδήλας».

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ