Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Λουκέτο στη ψυχιατρική παίδων – «Ζούμε με την αγωνία τι μπορεί...

Πάτρα: Λουκέτο στη ψυχιατρική παίδων – «Ζούμε με την αγωνία τι μπορεί να συμβεί στο παιδί μας»

Από την περασμένη Παρασκευή, μέχρι και αύριο, έχει ανασταλεί η νοσηλεία παιδιών στην Κλινική. Γονείς απευθύνουν έκκληση, προς κάθε αρμόδια αρχή, να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της Κλινικής

Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που αποκάλυψε το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, προκάλεσε το ξέσπασμα γονιών που κλήθηκαν αναγκαστικά να πάρουν τα παιδιά τους από την Κλινική.

Γονείς από την Πάτρα, το Αίγιο, το Μεσολόγγι, την Κόρινθο επικοινώνησαν μαζί μας προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την αναστολή λειτουργίας της μοναδικής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της ευρύτερης Περιφέρειας αλλά και τις ελάχιστες πανελλαδικά. Ολοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αλλά και τον προβληματισμό τους για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των παιδιών τους.

Οπως έγραφε χθες η «Π» οι αναρρωτικές άδειες των τεσσάρων από τους πέντε γιατρός που υπηρετούν στην Κλινική είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή να μην υπάρχει γιατρός να εφημερεύσει. Αυτό οδήγησε τη διοίκηση του νοσοκομείου στην αναγκαστική αναστολή των νοσηλειών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας κλήθηκαν οι γονείς των τεσσάρων παιδιών που νοσηλεύονταν να πάνε να τα παραλάβουν, χωρίς βέβαια να έχει ολοκληρωθεί ο θεραπευτικός τους κύκλος.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

«Μας κάλεσαν την Παρασκευή και μας είπαν να πάμε να πάρουμε το παιδί, διότι δυστυχώς δεν υπήρχε γιατρός να εφημερεύσει. Είναι δυνατόν; Το παιδί μας νοσηλεύονταν, διότι είχε σοβαρό πρόβλημα. Χωρίς να ολοκληρωθεί η θεραπεία του πώς να το πάρουμε εμείς στο σπίτι μας; Από την ημέρα εκείνη δεν έχουμε ησυχάσει. Ζούμε με το άγχος και την αγωνία τι μπορεί να συμβεί στο παιδί μας.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της Κλινικής. Είναι απαραίτητη για τα παιδιά μας» μας επισήμανε πατέρας εφήβου που νοσηλεύονταν στην Κλινική.

Ανάλογες ήταν και οι επισημάνσεις των άλλων γονιών που αναζητούν τρόπους για τη θεραπευτική κάλυψη των παιδιών τους, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΡΒΕΛΗ – ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες το πρωί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του νοσοκομείου πραγματοποίησαν σύσκεψη στον χώρο της Κλινικής.

Συζήτησαν τα θέματα εκτενώς και επισήμαναν ότι άμεσα η Κλινική θα δεχτεί παιδιά προς νοσηλεία. Επίσης δόθηκε εντολή για έλεγχο όλων των αναρρωτικών αδειών.

Παράλληλα, εκτός απροόπτου σήμερα ο κ. Καρβέλης θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα και θα τον ενημερώσει εκτενώς για όλη την κατάσταση.

Μέχρι και χθες είχε επιστρέψει μία από τους τέσσερις γιατρούς που βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια κι έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο. Ωστόσο, δεν επαρκούν για την κάλυψη νοσηλειών στην Κλινική.

Περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία της Κλινικής και αν για κάποιο κριθεί αναγκαία η νοσηλεία του διακομίζεται σε κλινική των Αθηνών.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΣ

Μετά την παραπάνω αρνητική εξέλιξη μέλη της διοίκησης του Καραμανδανείου ζήτησαν την άμεση σύγκλιση του ΔΣ του νοσοκομείου προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τη στήριξη της Κλινικής.

«Η Παιδοψυχιατρική Κλινική πρέπει να λειτουργήσει. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνδράμουμε όλοι. Γιατροί και διοίκηση, ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με όρους ασφαλείας. Η Κλινική αυτή λειτούργησε διότι οι ανάγκες φροντίδας των παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, είναι πολύ μεγάλες» ανέφερε στην «Π» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, Αννα Μαστοράκου.

Η ίδια αναφερόμενη στις αναρρωτικές άδειες των γιατρών σημείωσε ότι υπάρχει διαδικασία εσωτερικού ελέγχου.

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του, εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Την Παρασκευή 5/8 ειδοποιήθηκαν οι γονείς τεσσάρων νοσηλευόμενων παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να προσέλθουν στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πάτρας και να παραλάβουν τα νοσηλευόμενα παιδιά τους, επειδή η κλινική κλείνει.

Γιατί κλείνει αναρωτηθήκαμε όλοι;

Οι τέσσερεις εκ των πέντε γιατρών αρρώστησαν και πήραν αναρρωτική άδεια. Εδιωξαν με εξιτήριο τα παιδάκια γιατί αρρώστησαν τέσσερεις εκ των πέντε γιατρών. Πρωτοφανές…

Εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων αγωνιζόμαστε να μείνει ανοικτό το Καραμανδάνειο και κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσει».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ