Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΦωτιά στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Επιχειρούν τέσσερα εναέρια...

Φωτιά στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα – Καπνοί ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας

Δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής επέστρεψαν στη μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα τα εναέρια μέσα με δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα να επιχειρούν να σβήσουν κάθε εστία φωτιάς.

Σήμερα το πρωί παραμένει βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Καλλιθέας Πατρών και μεταφέρθηκε σε εδάφη του Δήμου Ερυμάνθου. Στην ευρύτερη περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες στο εσωτερικό και στη «μάχη» βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια τη νύχτας και συνεχίζουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες, με περίπου 35 οχήματα.

Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες.

Το ευχάριστο είναι ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η αλλαγή της φοράς των ανέμων στην περιοχή, έχει μεταφέρει καπνούς ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας, δημιουργώντας μια εσφαλμένη εντύπωση πως η φωτιά έχει μεταφερθεί κοντά στην πόλη.

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε 5 Περιφέρειες

Για την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας), την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ