Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑνεξέλεγκτη φωτιά στην Αχαΐα - Mήνυμα 112 και προληπτική επιχείρηση στο χωριό...

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Αχαΐα – Mήνυμα 112 και προληπτική επιχείρηση στο χωριό Βάλμη

Η φωτιά απειλεί σπίτια – Ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη – Αυξήθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Επιχειρούν 11 εναέρια μέσα

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει κοντά σε οικιστικό κομμάτι, ενώ οργανώθηκε επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης, με μήνυμα 112, το εστάλη στους κατοίκους του χωριού Βάλμη όπου και έχουν εξαπλωθεί οι φλόγες. 

Η φωτιά στην Αχαΐα εκδηλώθηκε το απόγευμα, όμως δεν άργησε να πάρει διαστάσεις να περάσει στην Ηλεία. 

Για το έργο της κατάσβεσής της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά.

Ειδικότερα, επί τόπου βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι

Μεγάλης έντασης φωτιά εκδηλώθηκε στο Πόρτο Κατσίκι, στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση της περιοχής, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 32 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, εννέα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ