Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣήμερα η κηδεία του Σπύρου Συρίμπεη – Η Αχαΐα έχασε μία μεγάλη...

Σήμερα η κηδεία του Σπύρου Συρίμπεη – Η Αχαΐα έχασε μία μεγάλη καρδιά

Ο Σπύρος Συρίμπεης νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο που υπηρέτησε και αγάπησε, τον «Αγιο Ανδρέα», όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Εναν σπουδαίο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα καλείται να αποχαιρετίσει σήμερα η τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τον ιδιαίτερα αγαπητό γιατρό και συμπολίτη Σπύρο Συρίμπεη.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στην ιατρική κοινότητα αλλά σε όλη την περιοχή καθώς ο Σπύρος Συρίμπεης έγραψε τις δικές του λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ιατρικής και της κοινωνίας.

Υπηρέτησε τον άνθρωπο με απόλυτη αφοσίωση ως καρδιολόγος. Ως διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα» έδωσε μάχη για να την αναπτύξει. Αν και μικρόσωμος, το επιστημονικό του και το ανθρώπινο ανάστημα ήταν γιγάντιο. Παντού μπροστά αλλά αθόρυβα. Ηταν ιδιαίτερα ευγενής, προσφιλής, γλυκομίλητος, ευαίσθητος, με λεπτό χιούμορ. Εθετε τα ζητήματα προς κάθε αρμόδια αρχή διεκδικώντας άμεση επίλυση με ιδιαίτερα στοχευμένο τρόπο. Πάνω απ’ όλα όμως στην κυριολεξία έστεκε πάνω από το μαξιλάρι του ασθενή με σεβασμό και αγάπη. Είχε βαθειά πίστη στον Θεό κι αυτό του έδινε δύναμη, όπως μας έλεγε.

Ως άνθρωπος και ως πατέρας δοκιμάστηκε πολύ σκληρά. Με την επίσης αγαπητή σύζυγό του Ειρήνη Κανελλή, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Βασίλη, τη Σάντυ και τον Χρήστο. Τα δύο πρώτα του παιδιά αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας και είχαν ενταχθεί στο Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Ο ίδιος μπήκε μπροστά και από τη θέση τού προέδρου του ιδρύματος και ακολούθως του μέλους αγωνίστηκε μαζί με τους άλλους γονείς για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ».

Ο αγώνας του έγινε αιτία να γίνει γνωστό το ίδρυμα και, το πιο σημαντικό, αρκετοί γονείς να βγάλουν τα παιδιά τους από τα σπίτια που τα είχαν αποκλεισμένα και να τα εντάξουν στο Θεραπευτικό Κέντρο. Δυστυχώς κλήθηκε να ζήσει πολύ νωρίς την απώλεια των δύο αυτών παιδιών του. Κι αυτός ήταν ο μεγάλος του καημός. Από την άλλη η μεγάλη του παρηγοριά ήταν ο γιος του Χρήστος, γνωστός από την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο και τις ραδιοφωνικές παραγωγές του.

Ο Σπύρος Συρίμπεης νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο που υπηρέτησε και αγάπησε, τον «Αγιο Ανδρέα». Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΕΡΓΟ
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Ο Σπύρος Συρίμπεης είχε αναπτύξει πολύ σημαντικό έργο. Εργάστηκε με πάθος για την αναβάθμιση της Καρδιολογικής Κλινικής και την προσφορά στην πόλη. Ηταν ένας άνθρωπος πολύ κοντά στην επιστήμη και στον άνθρωπο. Σφράγισε με την πορεία του ένα βαρυσήμαντο έργο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του συναδέλφου του, καρδιολόγου, Σπύρου Συρίμπεη και συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

Η ΚΗΔΕΙΑ
Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄Κοιμητήριο Πατρών. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ