Θάνατος Ιριδας: «Ανατροπή» με το πανάκι

Σ’ εξέλιξη η έρευνα για το θάνατο της Ιριδας, του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Εν αναμονή κλήσης της Προϊσταμένης Ιατροδικασικής υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελικής Τσιόλα, να καταθέσει στις Αρχές.

Λέγονται και γράφονται χωρίς η ίδια να έχει μιλήσει. Ο λόγος για την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, την 6 μηνών Ιριδα.

Η ίδια βρίσκεται εν αναμονή κλήσης για να καταθέσει στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται για την υπόθεση της Ιριδας, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται το εξής παράδοξο. Η κα Τσιόλα η άμεσα «εμπλεκόμενη» λόγω της ιδιότητας της και ενώ όλο αυτό το διάστημα, δεν εκφέρει άποψη επί του θέματος και ως οφείλει εκ της θέσεως της, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αντ αυτού σε καθημερινή βάση ειδικοί και μη «μιλούν» εξ’ ονόματος της. Σε δημόσιες τηλεοπτικές  εμφανίσεις τους καταλήγουν σε πορίσματα και συμπεράσματα περί «εγκληματικής ενέργειας, δολοφονίας κλπ», αναλύοντας επίσης και στον τρόπο με το οποίο τελέστηκε το «έγκλημα».

Μόλις χθες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, σε διαδικτυακή του ανάρτηση έγραψε: «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υπόθεση ότι οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες (παθολογοανατόμος και ιατροδικαστής) της Ίριδας φαίνεται πλέον ότι συμφωνούν στον ασφυκτικό θάνατο», και λίγο αργότερα σε δήλωση του «αποκάλυψε» πως το  «το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα» του μωρού.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναφέρουν πως το «ματωμένο» πανάκι αποτελεί εύρημα και όχι το πολυπόθητο «κλειδί» της υπόθεσης. Η κα. Τσιόλα φέρεται πως όταν κληθεί από τις αρμόδιες αρχές θα «μιλήσει» με επιστημονικά δεδομένα και όχι με αιτία θανάτου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», δεν αποκλείεται όσοι σπεύδουν βραδέως να την «ερμηνεύσουν» να εκτεθούν.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ