Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΡούλα Πισπιρίγκου: Οι τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας και η ανεξήγητη επιδείνωση της...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας και η ανεξήγητη επιδείνωση της υγείας της, όταν ήταν μόνη με τη μάνα της

Πώς το άτυχο κοριτσάκι έσβησε από τα χέρια της Πισπιρίγκου μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου – Το πρώτο 24ωρο της νοσηλείας της, η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο – «Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα» είπε η Πισπιρίγκου στους γιατρούς μια μέρα πριν η 9χρονη καταλήξει

To ημερολόγιο έγραφε 29 Ιανουαρίου, ήταν η μοιραία εκείνη ημέρα που έφυγε από τη ζωή η μικρή Τζωρτζίνα. Μία από τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» αντιλαμβάνεται τη Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο.

Η 33χρονη κατηγορουμένη πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια, της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν, δε, η νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε ότι το παιδί εμφάνισε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν την 9χρονη να έχει εμφανίσει κυάνωση και να είναι απνοϊκό. Τότε, τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Συγκεκριμένα δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που παράγει το εν λόγω ιατρικό όργανο όταν πέσουν οι σφυγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι αλλά λίγο αργότερα στις 15.50 κατέληξε.

Αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογενείας, στον οργανισμό του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στοιχείο που ξεδίπλωσε το κουβάρι μυστηρίου για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που συμπληρώνουν καρέ – καρέ το παζλ του θανάτου τις 9χρονης στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου είναι φρικιαστικά και αποτυπώνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Όπως προκύπτει από τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης, κανείς από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Η μητέρα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στην 9χρονη. 

Κεντρικό πρόσωπο της πρωτοφανούς αυτής εγκληματικής ενέργειας είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πλέον διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της κόρης της και τη Δευτέρα απολογείται ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για το αδίκημα αυτό.

Την Πέμπτη η 33χρονη οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αμίλητη και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι πέρασε πρώτα την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και κατόπιν της ανακρίτριας, από την οποία και έλαβε τη προθεσμία για να προετοιμαστεί. Κόσμος που βρισκόταν στα δικαστήρια της φώναζε: «Ομολόγησε να λυτρωθείς σκύλα», «Γιατί το έκανες;», «Λιθοβολισμός μέχρι τέλους», «Ντροπή σου».

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – η οποία είναι περίπου δύο κούτες – αποτυπώνονται αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών και πραγματικά συγκλονίζουν. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθε φορά που συνόδευε την κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό δήθεν για να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ