Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΘάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αναφορά σε «μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου» - Το...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αναφορά σε «μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου» – Το νέο στοιχείο από την αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που ο πατέρας έλυσε τη σιωπή του και τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το νέο στοιχείο αφορά στην αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές, στα πλαίσια της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη αναψηλάφηση έφερε νέα δεδομένα καθώς στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε προϋπάρχουσες παθήσεις αλλά προκλήθηκε από μη αιτιολογημένη, προς το παρόν τουλάχιστον, έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Για τη Μαλένα, το πρώτο από τα τρία παιδιά που έφυγε από τη ζωή ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» την οποία διαπίστωσαν η πρώτη ιατροδικαστής και ο παθολογοανατόμος που διενήργησαν τη νεκροψία μπορεί να προκληθεί από ανωμαλία στον μεταβολισμό, χρήση τοξικής ουσίας ή ασφυξία.

Νέα δεδομένα φέρεται να έχουν προκύψει και για την αιτία θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας καθώς η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή είχε αναφερθεί, μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων, σε αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.

Οσον αφορά τον θάνατο του τρίτου κοριτσιού της οικογένειας, αυτός ακόμα ερευνάται. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων που παρακολουθούσαν στενά την πορεία της υγείας της 9χρονης ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία ανετέθη στον Σωτήρη Μπουζιάνη. Αδυνατούσαν να καταλάβουν πώς το μικρό κορίτσι εμφάνιζε συμπτώματα βραδυκαρδίας παρότι της είχε τοποθετηθεί βηματοδότης.

Ξέσπασμα του πατέρα των κοριτσιών – «Το δίκιο δεν θα αργήσει»

Ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της επικαιρότητας είναι ο πατέρας της οικογένειας. Ο ίδιος εξέφρασε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» όλα όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα.

«Να ξέρετε, ότι μόλις τελειώσει όλο αυτό, όσα γράφονται, δεν θα το αφήσουμε έτσι, γιατί οι ανακρίβειες είναι πολλές. Μόνο κακό μάς έχουν κάνει», είπε χαρακτηριστικά. «Σας μιλάω ως χρόνια πολίτης της Πάτρας. Και στηριζόμενος από όλες τις εφημερίδες. Και με μία άψογη σχέση με όλον τον κόσμο της Πάτρας. Για ένα άρθρο και λίγο δημοσίευση», σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πατέρας των τριών κοριτσιών, διακρίνεται για τους χαμηλούς του τόνους και την ευγένειά του, επιθυμώντας εξαρχής να μη μιλά ο ίδιος κι εφόσον απαιτείται να το κάνουν, αντ’ αυτού, οι δικηγόροι του, προς αποφυγήν λεκτικών αστοχιών και κυρίως παρερμηνειών, γράφει η εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ