Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ντοκουμέντα με ημερομηνίες για τον ιατρικό φάκελο...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ντοκουμέντα με ημερομηνίες για τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας

Στις 8 Απριλίου 2021 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς, τον Ιούλιο επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ τον Ιανουάριο διασωληνώθηκε ξανά – Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει – «Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο» λένε οι γιατροί

Κάθε ημέρα που περνά όλο και πιο πολύ κορυφώνεται η αγωνία για το τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οικογένεια, συγγενείς, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κοινή γνώμη αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί επιτέλους η λύση στον γρίφο του θανάτου. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μαρτυρίες και καταθέσεις αξιολογούνται καθημερινά ενώ και τα στοιχεία που συλλέγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών συγκεντρώνονται ώστε να μπουν όλα τα κομμάτια του δύσκολου παζλ σε σειρά και να σχηματιστεί η εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» άνοιξε τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας και παρουσίασε ντοκουμέντα από τη «διαδρομή»της ιατρικής πορείας του 9χρονου κοριτσιού που «έφυγε»τελευταία από τη ζωή.

Οι γονιδιακοί έλεγχοι της οικογένειας Δασκαλάκη και ο θάνατός της Τζωρτζίνας ίσως είναι το κλειδί για τη λύση του γρίφου που απασχολεί όλη την Ελλάδα.

Η «Διαδρομή»της Τζωρτζίνας

  • 8/4 /21 μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο αφού έχει παρουσιάσει σπασμούς ενώ κοιμόταν στο σπίτι.
  • 11/4/21 Λαμβάνει χώρα το επεισόδιο της ανακοπής, γίνεται ανάνηψη για 55λεπτά όπου έχει ως αποτέλεσμα εγκεφαλοπάθεια. Το παιδί διασωληνώνεται.
  • 11/4/21 γίνεται διακομιδή από το Καραμανδάνειο στη ΜΕΘ στο Ρίο. Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο.
  • 10/5/21 το παιδί διακομίζεται στο Ωνάσειο για τοποθέτηση απινιδωτή με ασθενοφόρο.Χωρίς τη συνοδεία γονιών του εντός του ασθενοφόρου. Εισάγεται στη ΜΕΘ του Ωνάσειου που λαμβάνει χώρα επεισόδιο το βράδυ και διασωληνώνεται για τρία 24ωρα.
  • 5/6/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Ρίο με συνοδεία γιατρού και της μητέρας.
  • 16/6/21 Διαμομίζεται από τη ΜΕΘ Παίδων (Ρίο) στο Καραμανδάνειο με ασθενοφόρο, συνοδεία εντατικολόγου χωρίς την παρουσία των γονιών όπου στο Καραμανδάνειο υποβάλλεται σε χειρουργείο γαστρονομίας.Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας επιστρέφει στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο.
  • 19/7/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στο σπίτι
  • 19/1/22 εισάγεται στην παιδιατρική στο Ρίο όπου έχει το επεισόδιο με σπασμούς και εμετό.Νοσηλεύεται στη μονάδα ελέγχου covid όπου παραμένει για δύο 24ωρα
  • 21/1/22 έχει ένα επεισόδιο και μεταφέρεται στη ΜΕΘ όπου εμφανίζει πυρετό 39,1. Αποδίδεται σε θρομβοβλεφίτιδα στο δεξί χέρι.
  • 22/1/22μεταφέρεται σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική στο Ρίο όπου έχει δύο επεισόδια. Παρόντες είναι και οι δύο γονείς.Αμέσως μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ όπου παραμένει για 36ώρες .
  • 25/1/22 Έχει επιστρέψει σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική του Ρίο όπου κάνει πιο σοβαρό επεισόδιο όπου είναι κι αυτό που έχει καταγραφεί στο βίντεο όπου έχει στη κατοχή της η μητέρα . Έχουν ήδη προηγηθεί άλλα μικρότερα επεισόδια σε όλες τις ημέρες νοσηλείας.Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ.
  • 26/1/22 Διακομίζεται με ασθενοφόρο συνοδεία παιδιάτρου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού χωρίς την παρουσία των γονιών στο ασθενοφόρο.Για τρία 24ωρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο όπου έχει τρία επεισόδια .
  • 28/1/22 Κάνει ένα μεγάλο επεισόδιο όπου πλέον το παιδί είναι συνεχώς σε κατάσταση ύπνου .
  • 29/1/22 Το παιδί, το μεσημέρι καταλήγει

Γονιδιακοί Έλεγχοι

Σημειώνεται πως στον πρώτο γονιδιακό έλεγχο που έγινε τον Μάιο του 2021, ελήφθησαν δείγματα από τον πατέρα, τη μητέρα, την Τζωρτζίνα και την Ίριδα, δηλαδή το βρέφος που ήδη είχε φύγει από τη ζωή. Στον γονιδιακό έλεγχο της καρδιάς, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Επίσης δόθηκε εντολή από τον Διευθυντή του Παιδιοκαρδιολογικού τμήματος Ωνασείου κ. Παπαγιάννη για γονιδιακό έλεγχο πνευμονολογικού συνδρόμου από το ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών). Ο έλεγχος αυτός εξελίσσεται.

Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει

Εν τω μεταξύ, την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, ανατριχίλα προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που θα προβληθεί απόψε στο MEGA, παρουσιάζεται η «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ