Πάτρα: Στη 1 τα ξημερώματα η λήψη των οργάνων από τον μικρό Γιώργο- Στην Ιταλία καρδιά και ήπαρ

285

Πού θα δοθούν τα υπόλοιπα όργανα

Ζωή σε άλλα παιδιά σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνει ο 2, 5 ετών Γιώργος ο οποίος νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ Παίδων  του ΠΓΝΠ μετά από απόφραξη αεραγωγού από φασόλι. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και όπως πληροφορείται το thebest.gr η διαδικασία  θα ξεκινήσει απόψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Είμαστε έτοιμοι και στη 1 απόψε θα ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης των οργάνων δηλώνει στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της επιθυμίας των γονέων να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού και να χαρίζουν ζωή.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η καρδιά θα μεταμοσχευτεί στην Ιταλία αλλά τελικά στην Πάντοβα όπου θα δοθεί σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο της περιοχής.

Το ήπαρ θα παραληφθεί από το νοσοκομείο  Bambino Gesù. Οι δύο νεφροί θα δοθούν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο κερατοειδής στην Αθήνα.

Το ΕΚΑΒ θα παραλάβει από το αεροδρόμιο του Αράξου τις ομάδες που θα φτάσουν εκεί.

Ο μικρός είναι από το Αγρίνιο και αποτελεί το μικρότερο παιδί της οικογένειας, που έχει ακόμα δύο κορίτσια. Το παιδί παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.