Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ απάτη της χρονιάς στο Μεσολόγγι- Χάκερ άρπαξαν 757.000 ευρώ από επιχείρηση!

Η απάτη της χρονιάς στο Μεσολόγγι- Χάκερ άρπαξαν 757.000 ευρώ από επιχείρηση!

Πώς στήθηκε η απάτη

Το θύμα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, ότι άγνωστος χάκερ έκλεψε από τον τραπεζικό της λογαριασμό που διατηρεί σε τράπεζα της Ελβετίας 757.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, η έμπορος δύο φορές θέλησε να κάνει μεταφορά χρημάτων από την τράπεζά της στην Ελβετία σε άλλες τράπεζες.

Η γυναίκα επικοινωνούσε ηλεκτρονικά με τον τραπεζικό της διαμεσολαβητή στη Γενεύη της Ελβετίας και του ζήτησε να μεταφέρει την πρώτη φορά από τον τραπεζικό της λογαριασμό στην Ελβετία σε λογαριασμό της στην Ελλάδα 400.000 ευρώ και την δεύτερη 353.000 ευρώ σε λογαριασμό της στο Λονδίνο.

Ο χάκερ όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παραβίασε το λογισμικό τους σύστημα, παρακολουθούσε τις ηλεκτρονικές τους συνομιλίες, και έδωσε άλλο αριθμό κατάθεσης στον διαμεσολαβητή και τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό του απατεώνα. Ο κλέφτης του διαδικτύου επικοινώνησε με τον διαμεσολαβητή στη Γενεύη ηλεκτρονικά και τρίτη φορά και του ζήτησε να μεταφέρει από τον λογαριασμό της 53χρονης σε τράπεζα της Ιαπωνίας το ποσό των 365.000 ευρώ. Τότε ο διαμεσολαβητής κατάλαβε τι συμβαίνει και ενημέρωσε την έμπορο για την απώλεια των 757.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στην Ελβετία.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και χθες το απόγευμα πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου και κατήγγειλε την μεγάλη κλοπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ