Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΚαι με προσωρινή άδεια η λειτουργία των υδατοδρομίων: Στην Πάτρα πλωτή βάση...

Και με προσωρινή άδεια η λειτουργία των υδατοδρομίων: Στην Πάτρα πλωτή βάση υδροπλάνων πυρόσβεσης

Ως μία από τις βάσεις υδροπλάνων πυρόσβεσης προορίζεται η Πάτρα μόλις τεθεί σε λειτουργία το υδατοδρόμιο που θα συνδέει την Αχαϊκή πρωτεύουσα ιδίως με τα νησιά του Ιονίου.

Η εταιρία Hellenic Seaplanes δηλώνει ετοιμότητα και από την άνοιξη θα μπορεί να εκτελεί τα δρομολόγια από τον Άλιμο προς Τήνο και Πάτμο, που διαθέτουν ήδη αδειοδοτημένα υδατοδρόμια.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το αρμόδιο Υπουργείο και την εταιρία είναι να έχουν αδειοδοτηθεί όσο το δυνατόν περισσότερα υδατοδρόμια μέχρι τον Ιούνιο του 2022, για να μην χαθεί η νέα τουριστική περίοδος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους, εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχουν εξασφαλιστεί αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων για τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα, με το επιβατικό και το τουριστικό πλάνο της εταιρίας, έχουν ήδη γίνει επαφές με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την δημιουργία ‘’πλωτών’’ πυροσβεστικών σταθμών, προκειμένου να μπορούν να απογειώνονται τάχιστα υδροπλάνα προς νησιά και άλλες περιοχές, συνδράμοντας στην κατάσβεση πυρκαγιών. Το υδατοδρόμιο της Πάτρας, όπως εγνώσθη, προορίζεται για βάση υδροπλάνων πυρόσβεσης.

Εξ’ άλλου, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε ότι το χρονικό μάξιμουμ μιας διαδρομής δεν θα υπερβαίνει τα 45’, ενώ η οροφή του αντιτίμου ενός εισιτηρίου δεν θα ξεπερνάει τα 90€.

Τέλος, επισήμανε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε συνέργειες συνδυαστικών μεταφορών με άλλες εταιρίες για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες των υδροπλάνων μόλις πατάνε το πόδι τους στο έδαφος…

Με προσωρινή άδεια

Παράλληλα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4663/2020 σχετικά με τη λειτουργία των υδατοδρομίων, καθώς πλέον ο φορέας θα μπορεί με μια προσωρινή άδεια λειτουργίας να ξεκινήσει να δρομολογεί υδροπλάνα μέχρι την έκδοση της επίσημης άδειας.

Αυτό σημαίνει πως ο επενδυτής θα μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός υδατοδρομίου, να προσελκύσει επιβάτες ενόσω η Πολιτεία θα προχωρά στην αδειοδότηση του.

Όπως αναφέρει στέλεχος του χώρου, ουσιαστικά “δένει” τους επενδυτές οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων βλέπουν πλέον μια σαφή ένδειξη ότι η επένδυση τους έχει νόημα.

Οι προσωρινές άδειες θα έχουν ισχύ κατά μέγιστο το ένα έτος, περίοδος στην οποία θα πρέπει να επιτευχθεί η επίσημη άδεια. Σε αυτή τη διάρκεια όμως το υδατοδρόμιο θα έχει ζήσει μια περίοδο λειτουργίας στην οποία θα φανεί αν το σημείο που έχει επιλεγεί είναι άξιο λόγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ