Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΆδειασαν επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Πάτρας – Εκτός λειτουργίας μονάδες παραγωγής

Άδειασαν επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Πάτρας – Εκτός λειτουργίας μονάδες παραγωγής

Το αποτέλεσμα της δράσης των διαρρηκτών ήταν να τεθεί εκτός λειτουργίας η μονάδα που δραστηριοποιείται στη ΒΙΠΕ, με τεχνικά έργα και να χάνει ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Θύμα ομάδας θρασύτατων κλεφτών έπεσε μία ακόμα επιχείρηση
της ΒΙΠΕ Πατρών, καθώς οι δράστες βρήκαν ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο και έκαναν κυριολεκτικά πλιάτσικο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπέστησαν ζημιές αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ αποτέλεσμα της δράσης των διαρρηκτών ήταν να τεθεί εκτός λειτουργίας η μονάδα που ασχολείται με τεχνικά έργα και να χάνει ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Η κατάσταση στην ΒΙΠΕ Πατρών με την ανεξέλεγκτη δράση κλεφτών είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς ο χώρος δεν φυλάσσεται επαρκώς, ενώ στο οδικό δίκτυο μπορεί να εισέλθει ο καθένας χωρίς έλεγχο.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις, ενώ σε τουλάχιστον μια περίπτωση, φύλακας επιχείρησης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστους δράστες, όταν η παρουσία τους, έγινε αντιληπτή στον χώρο.

Η περίπτωση όμως της κλοπής που έγινε το Σαββατοκύριακο φαίνεται να μην έχει προηγούμενο. Οπως ανέφερε στην «Π» το θύμα, οι δράστες μπήκαν από κάποιο σημείο που δεν είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο, στη συνέχεια άνοιξαν την κεντρική πόρτα της επιχείρησης και από εκεί προφανώς εισήλθε κάποιο όχημα και φόρτωσε όλα τα κλοπιμαία.

Οι κλέφτες αφαίρεσαν εργαλεία, μπαταρίες από οχήματα, χειριστήρια και ό,τι χάλκινο βρήκαν, ξηλώνοντας μέρος της καλωδίωσης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας βασικές μονάδες παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι θέμα φύλαξης και ελέγχου της πρόσβασης στην ΒΙΠΕ Πατρών είχε θέσει εδώ και αρκετά χρόνια ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΣΕΒΙΠΑ, ωστόσο το έργο της πύλης εισόδου προσέκρουε σε πολεοδομικά εμπόδια.

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, όμως, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ έχει προχωρήσει στην αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου της Βιομηχανικής Περιοχής, με πρόφαση την εφαρμογή αυστηρών μέτρων φύλαξης και την εγκατάσταση ακόμα και πύλης ελεγχόμενης εισόδου εργαζομένων και επισκεπτών. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει.

Η δε εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη του χώρου, περιορίζεται σε περιπολίες επιτήρησης των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, αδυνατώντας να περιορίσει την δράση των «ποντικών» που – όπως φαίνεται από τα γεγονότα – δρουν ανεξέλεγκτοι τις νυκτερινές ώρες και τις ημέρες αργίας.

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ