Πάτρα – Υπόθεση ασέλγειας βρέφους: Απόλυση παιδιάτρου με έντονο παρασκήνιο

H καταγγελία της πρώην γυναίκας του για ασέλγεια στο παιδί τους που βρισκόταν σε βρεφική ηλικία, οδήγησε στην  απόλυση του Παιδίατρου από το Νοσοκομείο, όπου εργαζόταν.

Και ενώ μέχρι χθες άπαντες διαβεβαίωναν πως ο πατρινός παιδίατρος που έχει κατηγορηθεί από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού τους δεν αντιμετωπίζει κάποιο «διοικητικό μέτρο», και θα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του, ξαφνικά δόθηκε η πληροφορία από το υπουργείο Υγείας πως όχι μόνο έχουν αποφασίσει τα αρμόδια όργανα, όπως το ΔΣ του Νοσοκομείου Ρίου, αλλά τον έχουν απολύσει κιόλας!

Νωρίς το πρωί δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι εξής πληροφορίες: «Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβασή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο!

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία αλλά συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση»! Ο πατρινός γιατρός κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού τους, όταν ήταν βρέφος.

Το υπουργείο έδωσε εντολή να συνεδριάσει το ΔΣ του Νοσοκομείου και να πράξει τα δέοντα. Ετσι το ΔΣ του Νοσοκομείου Ρίου προέβη στη διακοπή της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό, έστω και αν ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του για σκευωρία.

Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το θέμα είχε απασχολήσει την πατραϊκή κοινωνία το 2019. Η γυναίκα έχει στη διάθεσή της βίντεο (κατέθεσε στικάκι με οπτικό υλικό στην Εισαγγελία) στο οποίο φαίνεται ο σύζυγός της να ασελγεί πάνω στο μωρό τους (δεν μιλάμε για βιασμό). Αρχικά ετέθη ζήτημα στην Εισαγγελία για το κατά πόσο έπρεπε να γίνει αποδεκτό το οπτικό υλικό (ήταν καταγεγραμμένο παράνομα, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο δράστης), όμως το Συμβούλιο των Δικαστών έκρινε την περίπτωση ιδιαιτέρως σοβαρή και το συμπεριέλαβε στην δικογραφία.

O γιατρός διώκεται για τις εξής πράξεις:
– Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση,
-κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και
-γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του παιδιάτρου ασκήθηκε ήδη από τον Μάιο του 2019! Ο γιατρός είχε κληθεί σε απολογία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 -δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης- και εκείνος είχε καταθέσει τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2020, απολογητικό υπόμνημα. Δύο χρόνια μετά την ποινική δίωξη, το νοσοκομείο ζήτησε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας σε βάρος του. Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αμετάκλητα βουλεύματα δυνάμει των οποίων παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα κακουργήματα με τα οποία βαρύνεται.

Πρόκειται για γιατρό ιδιαίτερα γνωστό στην Πάτρα, γιο «επώνυμου» Πατρινού ο οποίος στο παρελθόν είχε πολιτική δραστηριότητα! Φυσικά και το συγγενικό περιβάλλον του γιατρού έχει πάθει «σοκ» από τις καταγγελίες έστω και αν ο μηνυόμενος τις θεωρεί «φαντασίες» της εν διαστάσει συζύγου.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις, δήλωσε στην «Π»: «Περιμένουμε από την Εισαγγελία να μας αποστείλει το βούλευμα με όποια νέα εξέλιξη υπάρχει. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ