Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Μετά την καταδίκη μητέρας για κακοποίηση βρέφους, ήρθε η αθώωση

Πάτρα: Μετά την καταδίκη μητέρας για κακοποίηση βρέφους, ήρθε η αθώωση

Το ανυπεράσπιστο βρέφος έφερε κατάγματα στα πόδια του, μώλωπες και εγκαύματα στο κορμί του. Η σοκαριστική υπόθεση αναβίωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Αθώα κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών η 31χρονη μητέρα που είχε καταδικαστεί το 2018 σε κάθειρξη 19 ετών για κακοποίηση τού επτά μηνών βρέφους της, από κοινού με τον τότε σύντροφό της.https://aaa8577396aac492da283e8ea9cad26c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Η υπόθεση είχε σοκάρει την κοινωνία της Πάτρας, λόγω της αγριότητας με την οποία είχε κακοποιηθεί το ανυπεράσπιστο βρέφος, καθώς έφερε κατάγματα στα πόδια του, μώλωπες και εγκαύματα στο κορμί του.

Χθες, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου που ελήφθη με 4-3 ψήφους, η μητέρα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν ελεύθερη μετά από τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Ούτε και ο συνήγορός της, που υπολόγιζε στην καλύτερη περίπτωση σε μετατροπή της κατηγορίας και σε μείωση της πρωτόδικης εξοντωτικής ποινής, που ήταν και το αίτημά του.

Το δικαστήριο ωστόσο εμφανίστηκε αναπάντεχα επιεικές. Αθώωσε την μητέρα και έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τον πρώην σύντροφό της, μειώνοντας την αρχική ποινή από 19 σε 7 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες φυλάκιση, καθώς του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Ηδη έχει εκτίσει πάνω από τέσσερα χρόνια ποινής και σε λίγες ημέρες θα αφεθεί και αυτός ελεύθερος.

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2017. Οι γονείς τού επτά μηνών βρέφους το είχαν πάει στο ΠΓΝΠ με πυρετό, αλλά εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε βαριές κακώσεις. Στο Καραμανδάνειο όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε μετά από ιατροδικαστική εξέταση ότι έφερε κατάγματα στις δύο κνήμες και στον μηρό του, πολλές μελανιές στο σώμα και ένα έγκαυμα στη μύτη του.https://aaa8577396aac492da283e8ea9cad26c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Οι δύο γονείς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανθρώπινα ναυάγια. Η μητέρα 27 ετών τότε, χωρίς γονείς και μόνο με μια θεία να την συντηρεί, διακόνευε για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά που είχε φέρει στην ζωή εκτός γάμου, με τον 19χρονο Ρομά σύντροφό της. Πλέον τα έχει χάσει, καθώς έχουν ανατεθεί σε ανάδοχες οικογένειες όπως και τρία πρώτα παιδιά που είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο.
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών. Και οι δύο είχαν αρνηθεί τότε την κατηγορία, επικαλούμενοι πιθανή πτώση του βρέφους ως αιτία για την πρόκληση των καταγμάτων.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Χθες, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, ο ένας κατηγορούσε τον άλλο ως υπαίτιο της κακοποίησης του βρέφους. Ο άνδρας είπε ότι απουσίαζε όλη την ημέρα από το σπίτι, καθώς είναι πλανόδιος μουσικός, και ότι έμαθε από τους γιατρούς για την κατάστασή του, όταν το πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό.

Μάλιστα, για να ενοχοποιήσει την πρώην σύντροφό του, είπε ότι διαφώνησε στην προτροπή του να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, γιατί φοβήθηκε μήπως η εισαγγελία τής αφαιρούσε την επιμέλειά του, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τα άλλα τρία παιδιά της.

Η μητέρα κατηγόρησε και αυτή από την πλευρά της τον πρώην σύντροφό της ότι χτυπούσε το βρέφος επανειλημμένα, ότι κακοποιούσε και την ίδια και την βίαζε. Στην πρώτη δίκη, είπε ότι φοβήθηκε να πει την αλήθεια, γιατί την χτυπούσε και την απειλούσε λέγοντας ότι «θα τελείωνε αυτό που άρχισε με το παιδί». «Στη φυλακή ξεπέρασα τους φόβους μου και αποφάσισα να μιλήσω τώρα. Αγαπάω τα παιδιά μου. Αν με θεωρείτε ένοχη, γυρίστε με στη φυλακή. Αλλά, αν έχετε έστω μια αμφιβολία, δώστε μου μια ευκαιρία να ξαναδώ τα παιδιά μου, έστω με επιτήρηση, ή αφήστε με να έχω μια επικοινωνία μαζί τους» εκλιπαρούσε η 31χρονη μητέρα.

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ