Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Απασφάλισε» ο Φαρμάκης: Πληρώνουμε Ραφάλ και κλείνουμε ΕΒΟ;

«Απασφάλισε» ο Φαρμάκης: Πληρώνουμε Ραφάλ και κλείνουμε ΕΒΟ;

Διεκδικητικός και ασυμβίβαστος στο θέμα της ΕΒΟ ο Νεκτάριος Φαρμάκης, βγήκε με φλας στην αντιπολίτευση: Διερωτήθηκε πώς γίνεται να μη στηρίζουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε περίοδο ανάγκης για εξοπλισμούς. Παρατείνεται η απασχόληση των “36”.

Σε υψηλούς πολιτικούς τόνους, με πολλαπλά μηνύματα προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, διεξήχθη χθες στο περιφερειακό συμβούλιο η επίκαιρη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου, την ώρα που η διοίκηση των ΕΑΣ έπαιρνε πίσω τις 36 απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων, μετά από «ηχηρή» παρέμβαση του αχαιού υφυπουργού Εξωτερικών Ανδ. Κατσανιώτη.

Μία φράση του πρ. περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα ότι «η Περιφέρεια δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής, αντιθέτως πρέπει να βγει μπροστά και να στρατοπεδεύσει στη Αθήνα», αλλά κυρίως η καταγγελία του πως ο περιφερεάρχης δεν κάνει τίποτα, με τη βαριά πολιτική αιχμή «όλοι ανήκουμε σε κόμματα, αλλά δεν προσκυνάμε», έκανε τον Νεκτάριο Φαρμάκη να απαντήσει με άμεσο και έμμεσο αιχμηρό λόγο.

«Κομματικά φερέφωνα εμείς; Σας το επιστρέφω και πολλαπλασιαστικά» είπε και εκεί ήταν που άστραψε και βρόντηξε, για να επιδείξει πολιτικό ανάστημα, «πυροβολώντας» ευθέως κατά όσων κυβερνητικών επιδεικνύουν αρνητικές τακτικές και πράξεις.
«Είναι λίγο οξύμωρο, όταν η χώρα αναπτύσσει το εξοπλιστικό της προφίλ -και καλά κάνει- να ομολογεί ότι δεν μπορεί να διατηρήσει ένα εργοστάσιο με όπλα και σφαίρες» είπε με νόημα, αλλά δεν σταμάτησε εκεί, προσθέτοντας: «Τη μία αγοράζουμε Ραφάλ και φρεγάτες και δεν μπορούμε να φτιάχνουμε όπλα και σφαίρες»!

Ο κ. Φαρμάκης θύμισε ότι η Περιφέρεια θέλησε να προσφέρει βοήθεια στην ΕΒΟ Αιγίου, για ενίσχυση της οικονομίας και κυρίως της άμυνας της χώρας, -άρα για εθνικούς λόγους- αλλά λόγω ΑΕ ο νόμος δεν της επέτρεψε να θωρακίσει τις κτιριακές υποδομές της μονάδας, ζητώντας από το ΥΠΕΣ να αλλάξει τη νομοθεσία.

Στο αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση ανάκληση των απολύσεων, ο περιφερειάρχης ΔΕ επέρριψε ευθύνες σε πρώην και νυν, αφού όπως είπε, «το δράμα των 36 ξεκίνησε από πολιτικό παιχνίδι ομηρείας, αλλά κανένας απ’ όσους σήμερα αντιδρούν, δεν φώναξε και τώρα πέσαμε θύματα κεντρικών πολιτικών τότε και σήμερα ανάποδα»!https://10ff34e3d98d9bbdb70d69cccd47d216.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ο αντιιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαρ. Μπονάνος έδειξε να κατανοεί την ανησυχία των εργαζομένων και ξεκαθάρισε ότι η ΠΔΕ συμμετέχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, αναμένοντας την επίσημη θέση της κυβέρνησης, με ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας του εργοστασίου, αύξηση θέσεων εργασίας «για την εμβληματική διατήρηση και ανεξαρτητοποίηση της εθνικής πολεμικής μηχανής».

Κατσανιώτης στην «Π»: «Η κυβέρνηση βλέπει το θέμα σοβαρά»

Σε ανανέωση των συμβάσεων 36 εργαζόμενων προχώρησε η διοίκηση των ΕΑΣ, στο Αίγιο και έτσι παραμένουν έως ότου τελειώσει ο νέος διαγωνισμός για την εταιρεία, που θα παρέχει προσωπικό για 3+1 έτη, παρέχοντας συνολική λύση για εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και μέλλον για το προσωπικό. Προηγήθηκε διπλή παρέμβαση του αχαιού υφυπουργού Εξωτερικών – βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, στον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον διευθύνοντα των ΕΑΣ Ν. Κωστόπουλο.

Μιλώντας στην «Π» δήλωσε: «Η κυβέρνηση υλοποιεί συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο που διασφαλίζει το μέλλον της ΕΒΟ Αιγίου και τις θέσεις εργασίας. Φυσικά και θα τρέξει από το ΥΕΘΑ η διπλή παραγγελία για 1.000 όπλα minimi. Eίναι απόφαση της Βουλής. Η κυβέρνηση δείχνει πως βλέπει το θέμα ΕΑΣ, σοβαρά».

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ