Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Ποια είναι η ταράτσα που φιλοξένησε το “κορονοπάρτι”; Ένα νέο εστιατόριο...

Πάτρα: Ποια είναι η ταράτσα που φιλοξένησε το “κορονοπάρτι”; Ένα νέο εστιατόριο σε έναν παλιό στάβλο!

Η νέα επένδυση κοστολογείται αρκετές χιλιάδες ευρώ και έχουν διατηρηθεί πολλά από τα στοιχεία του παρελθόντος. Μάλιστα στη φιλοσοφία που το κτίριο ήταν κάποτε στάβλος για ζώα, χρησιμοποιήθηκε πολύ το ξύλο και η πέτρα με αποτέλεσμα ο χώρος να μοιάζει με… σαλούν !

Ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους της Πάτρας, σε έναν εμπορικό δρόμο στην οδό Ερμού (71), στέκει ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που χρονολογείται από πριν την Επανάσταση και που μέχρι σήμερα περνούσε εντελώς απαρατήρητο.

Τα τελευταία 5 χρόνια ο γνωστός πολιτικός μηχανικός και σκηνοθέτης Γιάγκος Ραυτόπουλος εργάστηκε σκληρά για να κάνει λειτουργικό το κτίριο, το οποίο πολύ σύντομα αναμένεται να στεγάσει γραφείο στον 1ο όροφο και εστιατόριο στο ισόγειο.

Πρόσφατα μάλιστα ο Γιάγκος έκανε ένα «κλειστό κορονοπάρτι», όπως το χαρακτηρίζει χαριτολογώντας στην «Π», με αφορμή τα γενέθλιά του, στην ταράτσα του κτιρίου.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, κάλεσε φίλους αγαπημένους που του ευχήθηκαν από νωρίς για να γιορτάσουν μαζί του και, με αυτή την αφορμή, είδαμε στοιχεία από το design του χώρου που ετοιμάζεται, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν, όταν και λειτουργούσε ως κατάστημα με υποδήματα και είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

«Για τον χώρο αυτόν να φανταστείτε δεν υπήρχε καν συμβόλαιο. Είναι τόσο παλιός που είχα στα χέρια μου ένα προικοσύμφωνο με υπογραφή του Βασιλιά για να ξεκινήσω εργασίες», επισημαίνει ο πολιτικός μηχανικός και συνέχισε -αστειευόμενος – πως «οι εικόνες που δημοσιεύονται είναι από το πάρτι γενεθλίων μου, στο οποίο προσκάλεσα μόνο όσους μου ευχήθηκαν από νωρίς. Επειδή δεν ήταν πολλοί, εξασφάλισα ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός -ήταν ανοικτός ο χώρος- και δεν θα χρειαζόταν η επέμβαση των Αρχών».

Η νέα επένδυση κοστολογείται αρκετές χιλιάδες ευρώ και έχουν διατηρηθεί πολλά από τα στοιχεία του παρελθόντος. Μάλιστα στη φιλοσοφία που το κτίριο ήταν κάποτε στάβλος για ζώα, ο Γιάγκος χρησιμοποίησε πολύ το ξύλο και την πέτρα με αποτέλεσμα ο χώρος να μοιάζει με… σαλούν !

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ