Στην Π.Ε. Ηλείας: Συσκέψεις για την καταγραφή ζημιών και την αντιμετώπιση προβλημάτων

   Υπηρεσιακές συσκέψεις με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.. Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν ο συντονισμός των δράσεων της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συγκρότησης των επιτροπών για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών.

   Ειδικότερα, ο κ.Γιαννόπουλος, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής για την Π.Ε Ηλείας Κώστα Μπαλκάμο και τον αναπλ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας Απόστολο Ιωαννίδη, δίνοντας εντολή για άμεση συγκρότηση Επιτροπών καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Διαδικασία η οποία, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, θέλει και πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου γρήγορα να προχωρήσουν και οι διαδικασίες οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων.

   Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή επίσης του κ. Μπαλκάμου, των προϊσταμένων των τμημάτων Συγκοινωνιακών Έργων και Δομών Περιβάλλοντος Νίκου Μπούλιαρη και Κατερίνας Αρκουμάνη αντίστοιχα, καθώς και του Ειδικού Συνεργάτη του κ. Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λαμπρόπουλου για την διενέργεια – από σήμερα κιόλας – αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών σε κρίσιμες υποδομές, όπως είναι τα οδικά δίκτυα, αλλά και για να διαπιστωθεί η κατάσταση των ποταμών και των ρεμάτων. Με την ολοκλήρωση της καταγραφής θα ζητηθεί οικονομική στήριξη από το Κεντρικό Κράτος προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και των καταστροφών από τις πυρκαγιές. Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος, «…μολονότι δεν έχει αποσοβηθεί ακόμα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων στα μέτωπα της πυρκαγιάς, επιταχύνουμε τις ενέργειες μας για την άμεση καταγραφή των ζημιών. Εκτός των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά, πολύ σοβαρή είναι η καταστροφή των λεκανών απορροής των υδάτων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης έντονων φαινομένων κατά την εκδήλωση των πρώτων βροχών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει και οι αρμόδιες υπηρεσίες δασών και τα δασαρχεία, να προχωρήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους, άμεσα, στην εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αποσαθρώσεις εδαφών και να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι χείμαρροι και τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς και δει στον Αλφειό».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ