Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Με κουτάκια αναψυκτικού θα έκαιγαν τον Προφήτη Ηλία

Πάτρα: Με κουτάκια αναψυκτικού θα έκαιγαν τον Προφήτη Ηλία

H φωτιά στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Π», μπήκε από χέρι. Η έρευνα της πυροσβεστικής έδειξε 5 διάσπαρτους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Πρόκειται για αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, με κομμάτια χαρτιού και πέτρες!

Οι αναφορές και οι αρχικές εκτιμήσεις πως η φωτιά που εκδηλώθηκε στον Προφήτη Ηλία στα Μποζαΐτικα Πατρών, πριν από περίπου δυο εβδομάδες, λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά στην Ελεκίστρα, μπήκε από «χέρι» φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, για τη διακρίβωση των αιτίων και των συνθηκών της φωτιάς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», βρέθηκαν όχι ένας, αλλά συνολικά 5 εμπρηστικοί μηχανισμοί, διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία, ανάμεσα σε ξερά χόρτα.

ΜΕΘΟΔΟΣ
Πρόκειται για αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, τα οποία έφεραν κομμάτια χαρτιού και για να διασφαλιστεί η στήριξη τους στο έδαφος τους είχαν τοποθετηθεί και πέτρες (!).

ΕΞΕΤΑΣΗ
Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προς εξέταση για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή λοιπών στοιχείων η ανάλυση των οποίων, ενδεχομένως οδηγήσει στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

ΒΙΝΤΕΟ
Επιπλέον, από τις ανακριτικές αρχές, εξετάζεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που προκλήθηκε η φωτιά, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ή άτομα που διήλθαν το κρίσιμο χρονικό διάστημα από την περιοχή.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Στο μικροσκόπιο των αρχών, όπως πληροφορείται η «Π», έχει μπει και ερευνάται το ενδεχόμενο πιθανής εμπλοκής προσώπου που τα τελευταία χρόνια φέρεται να σχετίζεται με τις φωτιές που εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών, συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ελλείψει ωστόσο, επαρκών στοιχείων και άρνησης μαρτύρων να καταθέσουν επισήμως τα όσα γνωρίζουν για τη δράση του που προσδιορίζεται χρονικά την τελευταία 10ετια, κρατούν «δεμένα» τα χέρια της πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ