Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΧαμόγελα στο Ρίο: Eπιτυχής μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή που έκανε χρόνια αιμοκάθαρση

Χαμόγελα στο Ρίο: Eπιτυχής μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή που έκανε χρόνια αιμοκάθαρση

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρα

Μια ευχάριστη είδηση ήρθε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, όπου και έγινε με επιτυχία μεταμόσχευση νεφρού, από δότη ο οποίος κατέληξε μετά από εγκεφαλική αιμοραγία. Ο λήπτης υποβαλόταν επί χρόνια σε αιμοκάθαρση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου την οποία η υπογράφη ο Αν. Διοικητής Δημήτρης Μπάκος, “σήμερα 3 Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού από αποβιώσαντα δότη συνεπεία εγκεφαλικής αιμορραγίας, σε ασθενή του κέντρου μας, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση επί σειρά ετών.

Στην προ, κατά και μετά τη μεταμόσχευση διαδικασία, συμμετείχαν ιατροί του Νεφρολογικού Κέντρου (Διευθυντής Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Δημήτριος Γούμενος), ιατροί της Χειρουργικής Κλινικής (Διευθυντής Καθηγητής Χειρουργικής κ. Ιωάννης Μαρούλης) και ο κ. Βασίλειος Τάτσης Επικουρικός Επιμελητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στη διαδικασία της μεταμόσχευσης συμμετείχαν Αναισθησιολόγοι του Παν. Νοσοκομείου Πατρών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των νοσηλευτών του χειρουργείου και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού.       

 Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ