Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΟ Νίκος Κοροβέσης για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο – Η επιστολή που...

Ο Νίκος Κοροβέσης για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο – Η επιστολή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Η επιστολή, η οποία ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, προκάλεσε «τσουνάμι» επικριτικών σχολίων τόσο για το περιεχόμενό της όσο για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι από τους επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τους γηγενείς καταναλωτές.

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, η οποία χτυπάει ανελέητα τον τουρισμό της χώρας. «Θύματα» της κατάστασης αυτής είναι και οι μικροοικονομίες, τις οποίες, άλλοτε, ο τομέας της κρουαζιέρας τροφοδοτούσε οικονομικά. Η άμεσα και έμμεσα σχετιζόμενη με την κρουαζιέρα, οικονομική δραστηριότητα στην παρούσα φάση, «αιμορραγεί».

Πηγή των δυσχερειών αποτελούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία υποχρεώνουν τους ταξιδιώτες να κινούνται σε ένα «αποστειρωμένο» πλαίσιο, αφήνοντας στο περιθώριο τις τοπικές αγορές, όπως του Κατακόλου και της Ολυμπίας, οι οποίες ψάχνουν τρόπους επιβίωσης.

ΑΙΤΗΜΑ
«Την υπέγραψα για να υποστηρίξω το αίτημά τους», δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ερωτώμενος για την αμφιλεγόμενη επιστολή του επαγγελματικού συλλόγου Κατακόλου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μέσω της επιστολής, η οποία εστάλη στις εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες, μερίδα επιχειρηματιών του Κατακόλου εκδήλωσε την πρόθεσή της να μην δέχεται – για κάποιες ώρες – άλλους πελάτες πλην των τουριστών, ως μέσο προστασίας τους απ’ τον κορονοϊό.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ
«Ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου εκπρόσωπος του συλλόγου και μου ζήτησε να υπογράψω την επιστολή, η οποία είχε υπογραφεί ήδη από τον δήμαρχο του Πύργου. Το έπραξα για να υποστηρίξω το αίτημά τους προς τις εταιρείες που διοργανώνουν την κρουαζιέρα. Από εκεί και πέρα τίποτα περισσότερο», είπε στην «Π» ο κ. Κοροβέσης. Ο ίδιος μάλιστα, όπως ανέφερε στην «Π», έχοντας μπροστά του το κείμενο αυτό, θεώρησε ότι η τελική του μορφή αποτελεί προϊόν διαβούλευσης ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου, που είναι ο κοινός τους εκφραστής.

ΥΠΟΣΤΑΣΗ
Το κείμενο αυτό, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δεν έχει καμία νομική υπόσταση. «Πρόκειται απλά για μια επιστολή που εστάλη από εμπόρους του Κατακόλου προς τις εταιρείες που διοργανώνουν τις κρουαζιέρες», είπε. Σε ερώτηση της «Π» εάν θα υπέγραφε την επιστολή αυτή, με σκοπό να σταλεί στο υπουργείο Τουρισμού, η απάντηση του κ. Κοροβέση ήταν μονολεκτικά αρνητική.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Η δοκιμασία της οικονομικής ασφυξίας, που επί δύο σαιζόν στραγγαλίζει τις τοπικές οικονομίες, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών στην κρουαζιέρα, φαίνεται να φθάνει στο τέλος της. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, άνοιξε μια χαραμάδα αισιοδοξίας περί κατάργησης των ελεγχόμενων διαδρομών. Το ίδιο είπε προ ημερών και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον δήμαρχο Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο. Ο κ. Θεοχάρης επικοινώνησε με εκπροσώπους εταιρειών και ζήτησε τη διευθέτηση του θέματος, ώστε να αρχίσει η άρση των περιορισμών και στις κρουαζιέρες του Κατακόλου, που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ