Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑναφορά του πρωθυπουργού στο Πάτρα-Πύργος από το βήμα της Βουλής: «Αναμένουμε την...

Αναφορά του πρωθυπουργού στο Πάτρα-Πύργος από το βήμα της Βουλής: «Αναμένουμε την έγκριση της Επιτροπής για να πιάσουν δουλειά τα μηχανήματα»

Αναφορά στο πολύπαθο έργο της Πατρών-Πύργου έκανε χθες στην συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Διεύθυνση Ανταγωνισμού, εν αναμονή της έγκρισης για την υλοποίηση του έργου.

«Μένει ένα άλλο ζωτικό κομμάτι του εθνικού δικτύου, το τμήμα Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού. Και εδώ φυσικά η ολέθρια επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, της κατάτμησης σε οκτώ σκέλη για να δοθούν τα τέσσερα γνωρίζετε πολύ καλά σε ποιον, εγκαταλείφθηκε. Το έργο πια ενσωματώθηκε στη σύμβαση της Ολυμπίας Οδού. Εξασφαλίστηκε έτσι η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί και πέραν του 2023. Υπάρχει πλέον η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και με την έγκριση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού -είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις μαζί της και εκτιμούμε ότι αυτή θα έρθει πολύ σύντομα- αναμένουμε άμεσα τα μηχανήματα να πιάσουν δουλειά. Ώστε να εκλείψει αυτή η «μαύρη τρύπα» στο υπόλοιπο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα είχε υπάρξει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο Πάτρα – Πύργου για να εκτιμήσει ότι η υλοποίησή του θα γίνει από μια επόμενη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική περίοδο του 2019, κατά την περιοδεία του στον Πύργο είχε δηλώσει πως αμέσως μετά την εκλογή του θα ξεμπλοκάρει το έργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ