Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Μοτοπορεία και εκδηλώσεις στην μνήμη των Ισαάκ-Σολωμού (video)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Μοτοπορεία και εκδηλώσεις στην μνήμη των Ισαάκ-Σολωμού (video)

Με πρωτοβουλία της αντικατοχικής κίνησης των μοτοσυκλετιστών της Κύπρου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η μητέρα και η κόρη του Τάσου Ισαάκ

Η Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μεσολόγγι, την “Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού”, τη μεγάλη αντικατοχική κίνηση των μοτοσυκλετιστών της Κύπρου, και μαζί τους τη μητέρα και την κόρη του Τάσου Ισαάκ.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης και της δικαιοσύνης, 25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος στη Δερύνεια, διοργάνωσε αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στα χώματα της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Κύπρου.

Στον Κήπο των Ηρώων τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κύριο Κοσμά και στην συνέχεια η ¨Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού” κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Των Ηρώων.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε υπήρξαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριο Κώστα Λύρο, τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Ανδρέα Φίλια, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Βασίλη Σπυρόπουλο, από τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού και της Πρωτοβουλίας Επαναστατικές Διαδρομές 2021 και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στην συνέχεια οι εκατοντάδες μηχανές ξεκίνησαν πορεία από τον Κήπο των Ηρώων μέσω των Οδών Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και Κύπρου στην οδό Ισαάκ-Σολωμού για την τελετή ονοματοδοσίας (Η οδός Ισαάκ-Σολωμού βρίσκεται ανάμεσα από τα σχολεία, απέναντι από το γήπεδο, αρχίζει από την οδό Κύπρου και καταλήγει στην Πλατεία Λουκή Ακρίτα).

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη σε όλους και όταν ο 18χρονος Κύπριος έπαιξε λύρα και τραγούδησε το Να ‘τανε το ’21 πολλά μάτια βούρκωσαν.

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που στήριξαν αυτή την καταπληκτική εκδήλωση μνήμης για τον Ισαάκ και τον Σολωμό τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ