Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ Πάτρα θα είναι το επόμενο λιμάνι που θα συνδεθεί με το...

Η Πάτρα θα είναι το επόμενο λιμάνι που θα συνδεθεί με το τρένο;

Webinar Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας με τη συμμετοχή Κ. Καραμανλή

Τη σημασία του σιδηρόδρομου στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και ιδιαίτερα της Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και άλλων σημαντικών ομιλητών την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στο webinar που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, Φωκίωνας  Ζαΐμης.

 «Η Δυτική Ελλάδα ως Ελληνικό και κατά συνέπεια Ευρωπαϊκό έδαφος γιορτάζει το Ευρωπαϊκό έτος των σιδηροδρόμων και αναγνωρίζει την ύψιστη σημασία των ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη έχοντας όμως χάσει ως περιοχή πολλά χρόνια. Έχουμε ήδη καθυστερήσει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρόμου. Δεν θέλω να στέκομαι, όμως, στο χθες αλλά στο τώρα και στα έργα που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όπως είναι η  σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της περιοχής αλλά και η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμή μέχρι τον Πύργο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Πράγματι, σε αυτή τη νέα εθνική προσπάθεια, ο σιδηρόδρομος μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό και στο Αναπτυξιακό μας σχέδιο για τις συνδυασμένες μεταφορές, περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα μας, ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Φυσικά σε αυτό το σχέδιο, η Δυτική Ελλάδα και το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Το διαδικτυακό workshop έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη με την αρωγή του EuropeDirect και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.

«Απαιτείται μια νέα στρατηγική για τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών. Χρειαζόμαστε μια καθολική επανάσταση στις τρέχουσες οργανωτικές δομές για τη δημιουργία ενός νέου είδους σιδηροδρόμου ο οποίος θα αποτελεί προπαντός και κυρίως μια επιχείρηση προσανατολισμένη στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2021 ως “Ευρωπαϊκό  Έτος Σιδηροδρόμων” ως μέρος των σχετικών προσπαθειών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την προώθηση της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ