Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑγρίνιο: Κανείς ασθενείς δεν έχει βγει ζωντανός από την ΜΕΘ Covid του...

Αγρίνιο: Κανείς ασθενείς δεν έχει βγει ζωντανός από την ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου

Ερωτήματα προκαλεί η απόλυτη θνητότητα

Ακόμη τρεις συμπολίτες μας προστέθηκαν στην θλιβερή λίστα των νεκρών με κορωνοϊό στην περιοχή του Αγρινίου. Που έχασαν τη μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενών με Covid-19 της Νοσηλευτικής Μονάδας του Αγρινίου.

Ήταν μια από τις πιο «μαύρες» μέρες. Αφού στην συγκεκριμένη ΜΕΘ έχουν αποβιώσει έως και τέσσερις ασθενείς σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά, είναι το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που πεθαίνει στη Μονάδα. Χαρακτηριστικά, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε μια περίπτωση ασθενούς που να βελτιώθηκε η κατάσταση του , να αποσωληνώθηκε και να εξήλθε από την ΜΕΘ. Όλοι οι νοσηλευόμενοι έχουν εξέλθει νεκροί…

Αντιθέτως, υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλες ΜΕΘ, πχ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο του Ρίου, που παρουσίασαν βελτίωση και εξήλθαν των Μονάδων.

Το agriniopress, συνομίλησε με ιατρούς και η απάντηση ήταν σαφής: 100% θνητότητα δεν είναι φυσιολογική… «Ένα ποσοστό 50% ή 60% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό», λένε οι ίδιες πηγές.

Ένα ερώτημα για παράδειγμα, είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ασθενείς, όταν αποφασίζεται να εισέλθουν στην ΜΕΘ. Αυτό σχετίζεται με το πώς γίνεται η διαλογή στην απλή κλινική Covid. Εάν παρακολουθείται η κατάσταση των ασθενών καθημερινά και πότε κρίνεται αναγκαία η μεταφορά στην Μονάδα. Ποια είναι εκείνα τα δεδομένα και οι δείκτες που οδηγούν στις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Γιατί -χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή- δίνεται η εντύπωση εξαιτίας της απόλυτης θνητότητας πως στην ΜΕΘ μετακινούνται ασθενείς που είναι ουσιαστικά «τελειωμένοι».

Ένα ακόμη ερώτημα είναι το εάν οι ιατροί της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, ή έστω ο διευθυντής της, έχουν λάβει κάποια ταχύρρυθμη εξειδίκευση σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού.

Παράλληλα και η σύνθεση και επάρκεια του προσωπικού της ΜΕΘ, παίζει και αυτή τον ρόλο της. Οι ιατροί είναι εξειδικευμένοι για το ευαίσθητο αυτό αντικείμενο; Οι θέσεις είναι καλυμμένες με το προβλεπόμενο προσωπικό τη στιγμή που η ΜΕΘ είναι αποκλειστικά για ασθενείς με Covid;
Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να γίνει γνωστό, ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας σε άλλες ΜΕΘ Covid νοσοκομείων της χώρας.

Το στοιχείο αυτό πάντως από μόνο του, θα πρέπει να απασχολήσει την διοίκηση του νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ