Ανατροπή: Σκούρα τα πράγματα και για τον τουρισμό της Αχαΐας – Ηλείας τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Από την αισιοδοξία το… γύρισε στην απαισιοδοξία ο τουριστικός και ο ξενοδοχειακός κλάδος της χώρας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.

Οι εξελίξεις από το μέτωπο  δύο εκ των μεγαλύτερων αγορών που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την εγχώρια τουριστική βιομηχανία δεν ήταν θετικές.

Αυτό είναι γεγονός. Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ότι όσοι πολίτες έρχονται στην χώρα μας κατά την επιστροφή τους θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα, κάτι που θα ισχύει τουλάχιστον έως τα τέλη του μήνα.

Το γεγονός αυτό παγώνει τη σκέψη για κρατήσεις. Η Ελλάδα για τις παραπάνω δύο χώρες θεωρείται σε κακή επιδημιολογική κατάσταση.  

Και αν στην περιοχή μας το μπλοκ από τη Μεγάλη Βρετανία δεν θα επηρεάσει και τόσο τα πράγματα αφού ποτέ δεν είχαμε και τόσους τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα, η προσωρινή πόρτα από την Γερμανία τον καλύτερο πελάτη της Δυτικής Ελλάδας, είναι ένας κακός οιωνός σίγουρα.

Όμως  πέρα της Γερμανίας αμφίρροπα είναι τα πράγματα και από την ρωσική αγορά. Οι Ρώσο που είναι οι δεύτερη καλύτεροι πελάτες για τη Δυτική Ελλάδα και τα ξενοδοχεία της,  έτσι και αλλιώς, έχουν πάγο για την προσέλευση τους στην χώρα μας, ενώ το αεροδρόμιο του Αράξου δεν είναι μέσα στα εφτά που έχουν την δυνατότητα να τους υποδεχθούν. Το αν αλλάξει κάτι θα φανεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ουσία όμως για τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι ότι μετά τον Μάιο που έχουν ήδη χάσει κινδυνεύουν να χάσουν και τον Ιούνιο. Ήδη τα περισσότερα ξενοδοχεία έδωσαν παράταση στο άνοιγμα τους από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και μετά αφού για την ώρα δεν έχουν κρατήσεις και πελάτες.

πηγη: dete.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ