Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Παραθυράκι» Πέτσα για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα – «Θα...

«Παραθυράκι» Πέτσα για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα – «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε»

«Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε…». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στον Κώστα Πελετίδη ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στη συνάντηση που έγινε το πρωί στο δημαρχείο της Πάτρας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμενέας. Ο κ. Πέτσας μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο, τόνισε μεταξύ άλλων:

Συζητήσαμε βασικά θέματα και τα δύο βασικά σημεία ήταν πως μπορούμε να εχουμε μια αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και πως μπορούμε να αυξήσουμε τα τεστ και τα κλιμάκια. Κάνω έκκληση να αποφεύγουν οι πολίτες τις συγκεκριμένες περιοχές που παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Για αυτούς που διεκδικούν το άνοιγμα της αγοράς, ξέρουμε πως ένας τρόπος διεκδίκησης είναι οι συγκεντρώσεις. Θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

 Θα ακολουθήσουν συζητήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο, θα τα μεταφέρω όλα στον Πρωθυπουργό και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ανέφερε:  : “Αναγνωρίζουμε πως είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και με την πλάτη στον τοίχο και πως πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα, η κατάσταση δεν απαιτεί μόνο περιγραφή. Θέσαμε στον κ. Υπουργό τις προτάσεις μας για να μειωθεί ο κίνδυνος των πολιτών. Σαν Δήμος θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Ζητήσαμε να αναθεωρήσει η Κυβέρνηση την απόφασή της και να ανοίξει τα καταστήματα. Είναι καθήκον μας επίσης να πάρουν όλοι τα μέτρα που τους αναλογούν. Πιστεύω πως θα μελετηθεί η πρότασή μας για να ανοίξουν τα καταστήματα».

Πηγή: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ