«Τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας»

Ερώτηση στη Βουλή του προέδρου Ελληνικής Λύσης

«Τα ασθενοφόρα κυκλοφορούν με ελαστικά, τα οποία ήδη έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί…»

Για «τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας» κάνει λόγο με ερώτησή του στη Βουλή ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος.

Αναλυτικότερα στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με τις ελλείψεις να είναι τεράστιες.Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που πληρώματα και ασθενοφόρα στην Πάτρα και στην υπόλοιπη Αχαΐα δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ στην περιοχή δεν διαθέτει ούτε ένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ, πολλά από αυτά που χρησιμοποιούνται, κυκλοφορούν με ελαστικά, τα οποία ήδη έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί.Ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει,πως δεν έχει γίνει καν παραγγελία ελαστικών, ενώ, ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκεί. Παρά το αίτημα για ενίσχυση με ασθενοφόρα από άλλες περιοχές, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα, τίποτα δεν έχει συμβεί. Όπως αναφέρει ο ανωτέρω, τα αρμόδια στελέχη για τη συντήρηση των οχημάτων παίρνουν ελαστικά και άλλα εξαρτήματα από οχήματα που βρίσκονται στα συνεργεία και τα τοποθετούν σε όσα ακόμα επιχειρούν.Η δε ανωτέρω κατάσταση καθημερινά βαίνει επιδεινούμενη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται οκ. Υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας με τον απαραίτητο αριθμό οχημάτων, που θα του δίνει τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας την αποστολή του, καθώς, καθημερινά διαπιστώνεται ότι, τα υπάρχοντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της περιοχής αδυνατούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάζονται;

2.Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του στόλου του ΕΚΑΒ, προγραμματίζοντας και πραγματοποιώντας έγκαιρα τις απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές που απαιτούνται στον υπάρχοντα στόλο του;».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ