Δυτική Ελλάδα: Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών-“Λευκός καπνός” με ένταξη σε ΣΔΙΤ

Η ευχάριστη έκπληξη του Α. Κατσανιώτη

Η ένταξη του έργου κατασκευής νέου αστυνομικού μεγάρου σε έκταση που έχει ήδη παραχωρηθεί από το υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ, σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.

Την θετική εξέλιξη ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχαΐας Ανδ. Κατσανιώτης ο οποίος σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Το τελικό βήμα για την υλοποίηση του νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα. Αποτελεί η ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εντάξει την έκταση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤχ) που παραχωρήθηκε στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ από το ΤΕΘΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των «Κτιριακών Υποδομών» «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση Αστυνομικών Μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ».

Επίσης ζητά την εκκίνηση των διαδικασιών ωρίμανσης του ΣΔΙΤ για την Κατασκευή των πέντε Αστυνομικών Μεγάρων. Στα οποία έχει συμπεριληφθεί και αυτό της Πάτρας. ώστε να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες ωρίμανσης και ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΤΥΠ Α.Ε. Ως φορέα υλοποίησης του έργου με έγκριση του έργου από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη δήλωσε:

«Μετά από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων, διχογνωμιών και ανεπίλυτων γραφειοκρατικών διαδικασιών, η πρωτοβουλία που ανέλαβα για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του Επιτελείου και των Αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης μας φαίνεται ότι μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Η προσωπική ικανοποίηση είναι μεγάλη καθώς τόσο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και οι επιτόπιες επισκέψεις μου στα συναρμόδια υπουργεία και οργανισμούς (Προστασίας του Πολίτη, Άμυνας, Οικονομικών, ΚΤΥΠ Α.Ε.) είχαν αποτέλεσμα.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες και τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, προχωρά ένα έργο που θα διευκολύνει τη ζωή των πολιτών της Πάτρας. Ένα έργο που θα έχει πρακτικό αντίκτυπο στην πόλη με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Ένα έργο που δικαιούται το αστυνομικό προσωπικό της πόλης για να επιτελέσει το καθήκον του.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι θα γίνει πράξη ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας. Η Πάτρα πρέπει να βγει από τα αδιέξοδα δεκαετιών και την εγκατάλειψη. Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή που μας ανέθεσαν ο πολίτες. Γι΄ αυτό εργαζόμαστε και πιστεύω ότι με επιμονή και μεθοδική δουλειά θα τα καταφέρουμε».

πηγη: dete.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ