Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού κερδίζει έδαφος στα μέλη της Συγκλήτου

Η πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού κερδίζει έδαφος στα μέλη της Συγκλήτου

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Δηλώσεις ενόψει της σημερινής συνάντησής του με τους Δημάρχους της Ηλείας έκανε στην εφ. «Πελοπόννησος» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας. Όπως τόνισε ο κ. Μπούρας, η πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού µπορεί να ξεσήκωσε αντιδράσεις στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο ότι κερδίζει έδαφος στα Τµήµατα του Πανεπιστηµίου Πατρών και στις Κοσµητείες των Σχολών.

Επίσης, ο κ. Μπούρας ανέφερε πως η τελική απόφαση της Συγκλήτου που θα τεθεί σε επίπεδο υπουργείου Παιδείας η ηγεσία του οποίου έχει και τον τελικό λόγο για το εάν θα την υιοθετήσει ή όχι.

 «Η Σύγκλητος θα καθοριστεί περίπου 15 – 25 Μαρτίου. Αυτή τη στιγµή τη συζητούν σε όλα τα Τµήµατα στις Κοσµητείες των Σχολών και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα έρθει το θέµα στη σύγκλητο. Από τις πληροφορίες που έχουµε φαίνεται ότι η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της πρότασης της Επιτροπής», δήλωσε ο Πρύτανης ενώ παράλλαηλα ανέφερε πως στη συγκεκριµένη συνεδρίαση της Συγκλήτου θα κληθούν να παραστούν τόσο η Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας όσο και οι Δήµαρχοι των περιοχών όπου εδρεύουν τα Πανεπιστηµιακά Τµήµατα.

«Έχουµε πει ότι συζητάµε µε όλους. Για παράδειγµα ζήτησαν να µε δουν οι βουλευτές και οι Δήµαρχοι της Ηλείας. Θα τους δεχτώ στο γραφείο µου αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή στη 1 το µεσηµέρι και θα συζητήσουµε µαζί τους» τόνισε ο κ. Μπούρας σε ότι αφορά τη σημερινή συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ